Magyar foci

Szektorbezárást és pénzbüntetést kapott a Fradi az MLSZ-től

A grémium a DVTK-t, a Videotont, a Honvédot, a Vasast és a Pécset sem kímélte.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) május 31-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

OTP Bank Liga

A FEB az FTC–Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása), szurkolóinak nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért 4 millió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. A súlyos büntetés döntő mértékben annak köszönhető, hogy a pirotechnikai eszközök füsthatása miatt a játékvezetőnek 2.5-3 percre félbe kellett szakítani a mérkőzést, továbbá a B1 szektorban használt pirotechnikai eszköz csonkolásos sérülést okozott egy 6 éves gyermeknek, akit mentő szállított el a sportlétesítmény területéről. A FEB továbbá elrendeli a Groupama Aréna (Stadion) „B1”, „B2”, „B3” és „C1” szektorainak 1 (egy) soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésen történő lezárását.

A FEB a Diósgyőrt, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 450 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB tárgyalás megtartása után az FTC–Vasas mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-vel szemben kiszabott pénzbüntetést 800 ezer forintra mérsékelte.

A FEB a Fehérvár–Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Fehérvárt, mint visszaesőt mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 800 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Honvédot, mint visszaesőt szurkolóinak pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 300 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Vasas–Haladás mérkőzéssel kapcsolatban a Vasast, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (a női játékvezető és az MLSZ szidalmazása) 300 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB III

A FEB a Pécs–Dabas mérkőzéssel kapcsolatban a Pécset, mint visszaesőt mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolóinak nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint a rend nem megfelelő biztosításáért és szurkolóinak súlyos rendzavarásáért 1.5 millió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a sportszervezet jelenleg NB III férfi felnőtt nagypályás bajnokságban szereplő felnőtt csapata 1 soron következő hazai bajnoki mérkőzésének nézők nélkül, zárt sportlétesítményben történő megtartását.

Olvasói sztorik