Magyar foci

Bogdán elárulta, hogyan vigasztalta Kariust

A magyar kapus azt is bevallotta: szívesen igazolna Olaszországba.

A Liverpool FC kötelékébe tartozó Bogdán Ádám a Sport TV Mai helyzet című műsorának vendége volt. A magyar kapus a saját jövőjével kapcsolatban azt mondta, még nincs konkrétum.

Az örök dilemmám, hogy imádom az angol focit, és nagyon szeretek ott játszani, viszont az életnek vannak más aspektusai, amik tizenegy év után kezdenek egy picit zavaróvá válni. Nem kell nagy dolgokra gondolni, például, hogy ne essen folyamatosan az eső. Ezek olyan dolgok, amik az utóbbi években, amikor sérült voltam, talán épp ezért, mert nem játszottam, és nem voltam benne a jó értelemben vett mókuskerékben, így jobban kiütközött, hogy mennyire vágynék valami új dologra, új nyelvet megtanulni például. Nagyon tetszik az olasz bajnokság, az olasz mentalitás, de nem tudom, mi lesz ebből.

A helyzet az, hogy országot szeretnék váltani, de másfél éve nem védtem, így azokon a helyeken, ahova szeretnék menni, eleve nem ismernek annyira, és nem tudom, milyen lehetőségek lesznek.

Loris Kariusról, a BL-döntőn hatalmasat bakizó kapustársáról is beszélt:

– Nagyon könnyű együtt érezni vele, mert mindannyian voltunk hasonló helyzetben. Attól eltekintve, hogy nem BL-döntőben. Írtam neki egy sms-t, hogy pontosan ez a lényeg, hogy egyikünk sem játszott még BL-döntőt, ő viszont ott játszott.”

Elmondta, hogyan fordulhatott elő, hogy épp a BL-döntőn jött neki ki ilyen rosszul a lépés.

– Ha nagyon leegyszerűsítem a helyzetet, szerintem ő kinézett jobbra, és a Benzema pont elnézett balra, amikor ki akarta dobni a labdát, elindult a mozdulat, és nem tudta már visszahúzni a kezét.

Felvetődött a kérdés, Jürgen Klopp bizalmát vajon elvesztette-e a német hálóőr, ahogyan korábban Bogdán Ádám például elvesztette:

Majd a következő szezonban kiderül, hogy megadja-e neki a bizalmat ugyanilyen szinten, ahogyan eddig megadta, vagy elveszi. Az én esetemre visszatérve nyilvánvalóan számít, hogy egy edzőnek mennyire vagy szimpatikus, nem feltétlenül, mint ember, hanem mint játékos, hogy mennyit lát benned. Ha nem lát benne sokat, akkor azok után a hibák után, amik bekövetkeznek bármelyik kapus életében, azok után félre lehet tolni. Ha viszont van egy kapus, akiben sokat lát, akit szeret, és szimpatikus számára az, amit csinál, akkor ezeken túl lehet lendülni.

Bogdán Ádám szívesen menne Olaszországba. fotó: ADRIAN DENNIS / AFP

címlapkép: bogdanadamofficial, Instagram

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik