Magyar foci

Egy órával a kupadöntő előtt büntette meg az Újpestet az MLSZ; Dollt eltiltották

A kiállított Fradi-edző sem úszta meg a büntetést, a klub is kapott egy milliós számlát.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) május 23-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

OTP Bank Liga

Lipták Zoltán (Diósgyőr) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Doll Thomas Jens-Uwe vezetőedző (FTC) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1 soron következő NB I férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Haladás – Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Haladást, mint visszaesőt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért és szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) 250 ezer forint, az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) és tárgy bedobásáért 150 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Vasas – Videoton FC mérkőzéssel kapcsolatban a Vasast, mint visszaesőt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet és az ellenfél szidalmazása) 300 ezer forint, a Videoton FC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 400 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Honvéd – FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot, mint visszaesőt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél egyik játékosának, az ellenfélnek és a játékvezetőnek a szidalmazása) 600 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. Az FTC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak jelentős mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél, más sportszervezetek és a játékvezető szidalmazása) 1 millió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB tárgyalás megtartása után a Diósgyőr- Mezőkövesd mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrre kiszabott 1 millió forintos pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartotta.

NB II

Molnár Márk (Sopron) 1, Olasz Dénes (Szolnok) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Békéscsaba – Nyíregyháza mérkőzéssel kapcsolatban a Békéscsabát, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolók részéről pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért 300 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB III

Buzás Viktor (Pénzügyőr), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt 3, Császár Attila (Pápa) 1, Petric Branko (Vecsés) 1, Füredi Szabolcs (Hódmezővásárhely) 1, Gróf Ákos (Szentlőrinc), mert a játékvezető személyére két esetben is sértő kifejezést használt 4 és Németh Béla (Tállya), mint visszaeső 2 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB tárgyalás megtartása után Tucsa Róbert (Diósgyőr) korábbi 4 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

Szász Ferenc vezetőedző (Vecsés), mert a FEB határozatában elírtakat nem hajtotta végre, a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 2 soron következő NB III férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB az M-Foci – SZEOL mérkőzéssel kapcsolatban az M-Focit, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Olvasói sztorik