Magyar foci

Milliós büntetéssel sújtotta az MLSZ a Fradit

Megvannak a legfrissebb FEB-büntetések.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) május 15-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

OTP Bank Liga

Kovács Lóránt (Haladás) egy, Tamás Márk (Diósgyőr) egy soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB az Újpest FC – Puskás Akadémia mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél edzője és más sportszervezet szidalmazása) 150 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Paks – Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Paksot, mint visszaesőt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Mezőkövesd Zsóry FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő mérkőzéssel kapcsolatban a Mezőkövesdet mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

A FEB a Ferencvárosi TC – Vasas FC mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak nagy mennyiségű pénztárgépszalag beviteléért és a játéktérre, valamint a játéktér közvetlen közelébe történt bedobálásáért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezetek szidalmazása), továbbá szurkolójának a mérkőzés lefújása után a játéktérre történt befutásáért 1 millió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II

Kitl Krisztián (Sopron) egy, Króner Martin (ZTE), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben megrúgta ellenfelét kettő soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Szeged 2011-Grosics Akadémia – Zalaegerszegi TE FC mérkőzéssel kapcsolatban a Szeged 2011-et mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért a soron következő NB II-es bajnoki mérkőzésén egy szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségei viselésére, a ZTE-t szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, valamint szurkolóinak tárgyak bedobálásáért 150 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB III

Varga Bence (Hódmezővásárhely) egy, Molnár Péter (Paks) egy, Eördögh Levente (Dabas) egy, Tucsa Róbert (Diósgyőr), mert amikor a labda nem volt játékban megütötte ellenfelét négy, Kiss Balázs (Jászberény), mert amikor a labda nem volt játékban megütötte ellenfelét, majd levonulás közben a vendég szurkolókkal sportszerűtlenül viselkedett öt, Mészáros Roland (ESMTK) egy, Sebe Attila (Tiszafüred) egy soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Erős Károly edző (Dabas) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől egy, Bennárik Ferenc technikai vezető-főrendező (Dabas), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt, a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől három, Koszta Péter vezetőedző (Putnok) mint visszaeső, a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől kettő soron következő NB III férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Monori SE – DEAC mérkőzéssel kapcsolatban a Monort, mert az ellenfél két színes bőrű játékosával szemben szurkolói becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető rasszista magatartást („huhogás”) tanúsítottak 300 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Címlapkép: fradi.hu

Olvasói sztorik