Magyar foci

Sallói lehet az új Nikolics? – a korábbi szövetségi kapitány válaszolt

Kitűnő formában a Sporting Kansas City 21 éves csatára.

Honlapunk is rendszeresen beszámol a Sporting Kansas Cityben futballozó Sallói Dániel teljesítményéről. A fiatal légiós kiváló formában kezdte az MLS 2018-as szezonját, eddigi tíz bajnokiján háromszor talált a hálóba, és kiosztott négy gólpasszt is. A hétvégén győztes gólt szerzett, amivel bekerült a forduló álomcsapatába, majd csütörtök hajnalban is gyönyörű találatot jegyzett. A magyar csatár góljai és gólpasszai csapata eredményein is meglátszanak, ugyanis a Sporting vezeti az MLS nyugati főcsoportját.

Mourinhót Pogba távozásáról kérdezték, „garanciát nem tud vállalni”
Rashford helyzete is téma a Manchester Unitednél.

Felmerülhet a kérdés, hogy ha Sallói tudja tartani formáját, akkor a karrierje során elérhet-e olyan magasságokba, és lehet-e gólkirály a tengerentúlon, vagy akár más bajnokságban, mint a Chicago Fire magyar sztárja, Nikolics Nemanja. Alábbi beszámolónkban erre keressük a választ.

Ha a mostani idényt vesszük figyelembe, akkor a tavalyi gólkirályi címe után Nikolics egyelőre visszafogottabban gyártja a gólokat, de tíz bajnokin már így is öt találatnál jár, amivel megelőzi a háromgólos Sallóit, igaz a Sporting támadója az asszisztokban is jeleskedik, Nikóval ellentétben.

Fotó: Jamie Squire/Getty Images/AFP

Következőként azt vizsgáltuk, hogy a karrierje során eddig összesen hatszoros gólkirály Nikolics pályafutása milyen szakaszban tartott, amikor annyi idős volt, mint a jelenleg 21 éves Sallói Dániel. 2009-et írtunk és Nikolics éppen a Kaposvári Rákóczi csapatát erősítette, a szezon során 22 NB I-es meccsén 16 gólt és 6 gólpasszt ért el. Igaz, hogy Sallói most ennyi idősen egy magasabban jegyzett ligában futballozik eredményesen, de ha azt vesszük alapul és összehasonlításként, hogy Sallói a 25 eddigi NB I-es meccsén a Gyirmót színeiben csak háromszor talált a kapuba, akkor kijelenhetjük, hogy korai lenne még őt az új Nikolicsként említeni.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, az M4 Sport és a Rangadó.hu állandó szakértője, Bozsik Péter is hasonlóképp vélekedik.

– Tehetséges fiatal játékos, aki szerencsére most jó formában van. Oszlopos tagja az U21-es válogatottnak és volt is honnan örökölnie a játéktudását, de hogy lesz-e belőle olyan gólérzékeny, gólerős játékos, mint a Nikolics, arról az én véleményem szerint még korai beszélni. Egy-két éven belül meglátjuk, mire viheti.

– mondta Bozsik Péter.

Olvasói sztorik