Nemzetközi foci

Mourinhót Pogba távozásáról kérdezték, „garanciát nem tud vállalni”

Rashford helyzete is téma a Manchester Unitednél.

José Mourinho, a Manchester United vezetőedzője szerint Marcus Rashford és Paul Pogba is marad a klubnál. A portugál tréner úgy fogalmazott, hogy „bár garanciát nem tud vállalni” arra, hogy játékosai nem szerződnek el máshova, ő nem szeretné, hogy bármelyikük is elmenjen.

– Csak azt garantálhatom, hogy Pogbát nem szeretnénk eladni, és ő vagy az ügynöke sem jelezte, hogy távozni akar – mondta Mourinho.

A 25 éves francia középpályást sok kritika érte a szezon során a mutatott játéka miatt, és az újságok arról cikkeztek, a Paris Saint-Germain szeretné megszerezni a játékjogát.

Buffon utódja? Ugyan! Donnarumma hibáin röhögnek Olaszországban – VIDEÓ
Kétszer is hatalmasat bénázott a kupadöntőben a szupertehetség.

A 20 éves angol válogatott Rashforddal kapcsolatban Mourinho elmondta, mivel a szezon majdnem összes találkozóján ott volt a keretben, nem gondolja, hogy kölcsön kellene őt adniuk.

– Lenyűgöz a tudása, különben nem adnék neki ennyi lehetőséget. Szinte minden találkozón játszik, ennél többre nincs szüksége – jelentette ki az edző.

Mourinho 2016-os hatalomátvétele óta Rashford a lehetséges 117 találkozóból 102 alkalommal pályán volt, ezzel ő játszotta a legtöbbet az elmúlt két szezonban. Pogba a mostani idényben 25 bajnoki mérkőzésen hat gólja mellett tíz gólpasszt adott, míg Rashford 33 Premier League-összecsapáson hat gólt szerzett a két fordulóval a zárás előtt második, és a május 19-i, Chelsea elleni FA Kupa-döntőre készülő Unitedban.

Címlapkép: AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik