Magyar foci

Pintér Attila megcsinálta a csodát Felcsúton

A visszavágó már csak formalitás?

A Magyar Kupa második elődöntőjét rendezték meg szerda este: a Puskás Akadémia FC felcsúti otthonába a DVSC látogatott. A hazaiak már a második percben megszerezték a vezetést: Molnár beadása után Hegedűs J. fejelt kapura, Kosicky viszont védett, ám a kipattanóra Hetny csapott le és a kapu közvetlen előterében nem hibázott, 1-0. (Videón a találat ITT.)

Az első félóra végén Henty már duplánál járt: a nigériai játékos lefutotta Szatmárit és jó tizennégy méterről Kosicky mellett vette be a Loki kapuját, 2-0. A hajrában aztán még nagyobb bajba került a Debrecen: a 42. percben Kinyik utolsó emberként rántotta le Perosevicet, amiért a vendég védő piros lapot kapott. A szenvedőfél 23 méterről végezhetett el szabadrúgást, és kilőtte a bal alsót, 3-0. A szünetben a Pintér-csapat vonulhatott megnyugtató előny birtokában pihenőre.

A fordulás után Tőzsér állt nagyon közel a szépítéshez, jobb oldali szögletből nem sokat tévedett a középpályás… A hajrában helyzetek mindkét kapu előtt adódtak, újabb gól pedig a 79. percben esett. Molnár remek passza után Knezevic eltolta a labdát a kapus mellett, és a védők mellett a hálóba emelt, 4-0.

A Puskás Akadémia FC roppant magabiztos előny birtokában (4-0) várhatja a május 8-i, debreceni visszavágót. 

Magyar Kupa, elődöntő, első mérkőzés

Puskás Akadémia FC – Debreceni VSC 4-0 (3-0)

Felcsút, Pancho Aréna. Játékvezető: Erdős J.

PAFC: Hegedüs – Poór, Spandler, Hegedűs J., Trajkovski – Molnár G., Balogh B., Mevoungou (Takács T., 54.), Knezevic (Diallo, 80.), Perosevic (Prosser, 69.) – Henty (Szakály P. 85.). Vezetőedző: Pintér Attila.

DVSC: Kosicky – Mészáros, Kinyik, Szatmári, Bényei – Bódi, Jovanovic, Tőzsér, Varga K. (Filip, 80.) – Könyves (Sós, a szünetben), Mengolo. Vezetőedző: Herczeg András.

Gólszerzők: Henty (2., 31.), Perosevic (43.), Knezevic (79.)

címlapkép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Olvasói sztorik