Magyar foci

Arabuli tett róla, hogy ne dőljön el, ki jut a Magyar Kupa döntőjébe

Pedig az újpestiek bombagólokkal nyitottak az első félidőben.

A Magyar Kupa első elődöntős párharcára került sor kedd este: az Újpest FC-hez a Balmazújváros látogatott. Az első percekben a lila-fehérek vezettek veszélyesebb támadásokat, majd Pauljevics kapufát is lőtt, mígnem a 19. percben a vezetést is megszerezték a hazaiak. Ekkor egy balmazújvárosi labdavesztés után Novothny passzolt Nagy Dánielhez, aki a tizenhatos vonaláról lőtte ki a jobb felsőt, 1-0.

A 33. percben már két gól volt az újpestiek előnye Nagy Dániel duplájának köszönhetően. A gólszerző ezúttal 19 méterről vette be Pogacsics kapuját, 2-0. A szünetben így megnyugtató előnnyel vonulhatott pihenőre a házigazda.

A fordulás után zárkózhatott volna a Balmazújváros, de Arabuli a 72. percben csak a felsőlécet talált… A 85. percben aztán már összejött a szépítése, hiszen Arabuli  fejesét előbb védte Pajovics, ám a kipattanóra is a grúz csapott le a leggyorsabban, és közvetlen közelről már nem hibázott, 2-1. Az újpestiek így egygólos előny birtokában utazhatnak a balmazújvárosi visszavágóra.

Az első gólnál a balmazújvárosiak szabálytalanságot reklamáltak (Nagy Dániel, 1-0)

Magyar Kupa, elődöntő, első mérkőzés

Újpest FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-1 (2-0)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion. Játékvezető: Pintér Cs.

Újpest: Pajovics – Balázs B., Bojovics, Litauszki, Burekovic – Onovo, Szankovics – Pauljevics (Zsótér, 67.), Nagy D., Nwobodo (Cseke, 74.) – Novothny (Tischler, 79.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

Balmazújváros: Pogacsics – Habovda, Póti, Rus, Uzoma – Vajda S. (Harsányi, 76.), Sigér D., Batarelo (Erdei, 67.), Majszuradze – Arabuli, Andrics (Rudolf G., 32.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Gólszerzők: Nagy D. (19., 33.), illetve Arabuli (85.)

A párharc második mérkőzésére május 9-én kerül sor Balmazújvárosban. 

címlapkép: MTI Fotó, Koszticsák Szilárd

Olvasói sztorik