Magyar foci

Felemás napjuk volt szerdán a magyar válogatott légiósainak

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Az ázsiai Bajnokok Ligájában a hongkongi Kitchee 3-0-ra kikapott a koreai Jeonbuk otthonában, így az E csoport utolsó helyén végzett hat meccsen megszerzett három ponttal, egy győzelemmel és öt vereséggel. A hongkongiaknál a magyar válogatott Vadócz Krisztián végigjátszotta a mérkőzést a középpályán.

Jogerősen elítélték Csertői Aurélt
Milliós nagyságrendű kártérítési pert indít az újságíró, akire rátámadt a paksi edző.

A Kazah Kupában a legjobb nyolc közé jutásért rendeztek meccseket: Elek Ákos csapata, a Kajrat Almati idegenben nyert 5-3-ra az Okzsetpesz ellen, így továbbjutott, Kleinheisler László együttese, az FK Asztana viszont 3-1-re kikapott a másodosztályú Maqtaaral otthonában, így kiesett. Az Asztana a sűrű versenynaptár és a sok sérült miatt az utánpótlását szerepeltette a találkozón.

A Szlovák Kupa elődöntőjében a Holman Dáviddal felálló Slovan Bratislava a rendes játékidőben 1-1-es döntetlenre végzett a Trnava ellen, a tizenegyesek után viszont nyerni tudtak, így ott lesznek a fináléban. A tizenegyespárbajban Holman belőtte a sajátját.

A Ciprusi Kupában az elődöntő első meccsén az APOEL 2-0-ra kikapott az AEK Larnaca otthonában. A vendégeknél a magyar válogatott Sallai Roland a kezdőcsapatban kapott helyet, a 65. percben lecserélték, csapata a 63. perctől kezdve emberhátrányban játszott. A visszavágó egy hét múlva lesz.

Szenzációs kapáslövés, Gyurcsó hatalmas gólt szerzett – VIDEÓ
Futács gólpasszt adott magyar csapattársának, majd maga is betalált.

Az Ukrán Kupában a Dinamo Kijev simán bejutott a fináléba, miután 4-1-re verte idegenben az SC Dnipro együttesét. A kijevieknél a magyar válogatott Kádár Tamás nem volt a keretben. A döntőben a Sahtar Donyeckkel találkoznak majd május 9-én.

Az Osztrák Kupában két magyar érdekeltségű csapat játszott a döntőbe jutásért: a Salzburg idegenben verte tizenegyesekkel a Mattersburgot, akik a rendes játékidőben egy, a párbajban további három büntetőt rontottak (0-3). A salzburgiaknál végig a kispadon ült Szoboszlai Dominik, a hazaiaknál nem volt a keretben Varga Barnabás.

A dán élvonal rájátszásában az FC Köbenhavn hazai pályán verte 2-1-re az Aalborgot. A hazaiaknál a kapus, Köteles László sérülés miatt nem volt a keretben.

A svájci élvonal 30. fordulójában a Lugano idegenben győzte le 1-0-ra a Siont. A vendégeknél Vécsei Bálint a 76. percben lépett pályára csereként, a 84. percben pedig sárga lapot kapott.

Olvasói sztorik