Magyar foci

Jogerősen elítélték Csertői Aurélt

Milliós nagyságrendű kártérítési pert indít az újságíró, akire rátámadt a paksi edző.

Az ügyben eljáró Szekszárdi Törvényszék jogerősen helybenhagyta a Paksi Járásbíróság ítéletét, amely kimondta, hogy Csertői Aurél, a Paksi FC vezetőedzője bűnös a Rónai Gábor által indított becsületsértési ügyben.

Ahogy arról a Rangadó már többször beszámolt, Csertői rátámadt az újságíróra a 2016. október 29-én rendezett Paks–Újpest (1–1) bajnoki mérkőzés után. A tréner félrerángatta, majd élesen kritizálta a Tolnai Népújság szerkesztőjét, a Nemzeti Sport tudósítóját.

A mérkőzés utáni nyilatkozatot szerettem volna felvenni Báló Tamással, amikor odajött Csertői, elrángatott, és rám förmedt: „Mit képzelsz, te f*szszopó, hogy a csapat ellen írogatsz?! Tűnjél el a stadionból, a k*rva anyádat!” A biztonságiaknak kellett lefogniuk, különben nem is tudom, mit csinált volna velem

– mesélte akkor Rónai, aki jogi útra terelte az ügyet.

A meccs utáni sajtótájékoztatón, bár Rónai nem volt jelen, Csertői több újságíró előtt szidta. Az eseményről hangfelvétel is készült, a bíróság ezt is figyelembe véve hozta meg az ítéletet.

Idén januárban a Paksi Járásbíróság tett pontot a becsületsértési per végére, most pedig a Szekszárdi Törvényszék is helybenhagyta az ítéletet, amely kimondja Csertői Aurél bűnösségét.

Rónai az ominózus eset óta nem volt a Paksi FC meccsein, és egy sort sem írt a klubról, pedig a botrányos eset előtt nagyjából kétezer cikket (plusz két könyvet) írt a Tolnai Népújság, illetve a Nemzeti Sport tudósítójaként. Éppen ezért milliós nagyságrendű kártérítési pert indít a paksi szakvezető ellen.

A címlapképen Csertői üvölt az újságíróval Fotó: Molnár Gyula

Ha kézzel sodorta be, mindenkit átvert Iago Aspas – VIDEÓ
A Barca két pontjába került, hogy hatalmasat hibázott a játékvezető.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik