Magyar foci

Kalmár Zsolt elárulta, hova igazolhat nyáron

A Dunaszerdahely légiósa sokat fejlődött védekezésben.

Kalmár Zsolt a DigiSport pénteki, Reggeli Start című műsorában elmondta, jó döntésnek bizonyult, hogy a szlovák élvonalbeli Dunaszerdahely csapatához igazolt, hiszen Marco Rossi vezetőedző minden meccsen kezdőként számít rá, tehát megfelelő játékidőt kap, ezáltal fejlődik.

Azért is jöttem ide, hogy újra felépítsem magamat, és jól haladok vele ‒ tette hozzá.

A 22 éves középpályás úgy fogalmazott, jól bánik a labdával, jól lát a pályán, de immár agresszivitásban és védekezésben is sokat fejlődött.

Az FC DAC jelenleg harmadik a Fortuna Liga tabelláján, de mivel rendkívül szoros az élmezőny, feljebb és lejjebb is kerülhet a hátralévő hét forduló során.

Ha így folytatjuk és ilyen alázattal dolgozunk, oda tudunk érni az első-második helyre. A cél a dobogó, és az Európa Liga-indulás kiharcolása, hiszen a csapat nagyon régen léphetett ki a nemzetközi kupaporondra ‒ magyarázta Kalmár.

Saját sorsáról elmondta, még nem dőlt el, hol játszik nyártól. Az biztos, hogy vissza kell térnie az RB Leipzighez, amely majd eldönti, hogy megtartja-e, eladja, vagy újra kölcsönadja.

Nem szeretnék megint olyan klubhoz kerülni, ahol leépítem magamat, mert nem játszhatok eleget ‒ szögezte le.

Kalmár Zsolt elárulta, legszívesebben a Bundesliga valamelyik középcsapatánál, illetve a lengyel vagy a spanyol bajnokságban futballozna.

A magyar válogatottban legutóbb tavaly nyáron, az oroszok ellen szerepelt. Idén a kazahok és a skótok ellen azért nem léphetett pályára, mert a keretszűkítésnél kimaradt, de nagyon reméli, hogy a következő két barátságos meccsen ismét ott lehet.

nyitókép: Ladislav Kertész

Olvasói sztorik