Magyar foci

Óvás a Magyar Kupában? NB I-es csapatot zárhatnak ki

Nagy fordulat következhet be az MTK Budapest-Újpest negyeddöntő után.

A másodosztályú MTK Budapest ugyan 3-2-es bravúrgyőzelmet aratott hazai pályán az Újpest elleni Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágón, ám az idegenben lőtt több gólnak köszönhetően a lila-fehérek ünnepelhettek továbbjutást.

Az m4sport.hu azonban azt írja, egyelőre mégsem biztos az élvonalbeli csapat elődöntője, miután információjuk szerint az MTK Budapest arra alapozva, hogy a megengedettnél több légióst nevezett a mérkőzésre az Újpest, megóvhatja a visszavágót. A vendégek a szabályokban rögzített maximális hat nem EU-s állampolgár helyett hetet neveztek a kezdőjükbe, a negyedik kerületiek  szerint azonban egyikük „futballmagyarnak” számít, viszont az MTK-sok állítása alapján ez csak a bajnoki küzdelmekre igaz, a Magyar Kupára nem.

61 millió forintot bukott Tippmixen a magyar fogadó
Moziban ülve izgulta végig a meccset.

A vita Filip Pajovics kapuson megy, aki hat éve futballozik hazánkban, a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének adatbázisában viszont az szerepel, hogy nem sokkal 18. születésnapja után kötötte első magyarországi szerződését a Videoton II. csapatával 2011. augusztusában.

A versenykiírás erre vonatkozó egyik pontja azt mondja ki, hogy

az kerül besorolásra a hazai labdarúgók csoportjába, aki (…) 21 éves kora alatt egy vagy több MLSZ tag sportszervezetben legalább 3 évet egyben vagy megszakításokkal igazolt játékos volt

– Így Pajovics a kupában EU-n kívülinek számít.

Honlapunk megkereste az MTK Budapest sajtóosztályát, ahol azonban egyelőre nem kívánják kommentálni az ügyet. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy amennyiben óvást nyújtana be hivatalosan is a klub, azt az mtkbudapest.hu oldalon közölni fogják.

A győzelem ellenére szomorúak voltak az MTK-sok. Fotó és címlapfotó: mtkbudapest.hu
Olvasói sztorik