Magyar foci

Mi jöhet még? Így reagált az Újpest az óvás hírére

Hivatalos közleményt adott ki a negyedik kerületi klub.

A Rangadón is olvashatták, hogy felmerült az óvás lehetősége az MTK Budapest–Újpest Magyar Kupa-negyeddöntőt követően, miután a másodosztályú csapat arra alapozva, hogy a megengedettnél több légióst nevezett a mérkőzésre negyedik kerületi klub.

Megtalálta Benzema utódját a Real Madrid
Hosszú távú befektetés a láthatáron.

A vendégek a szabályokban rögzített maximális hat nem EU-s állampolgár helyett hetet neveztek a kezdőjükbe, a negyedik kerületiek  szerint azonban egyikük „futballmagyarnak” számít, viszont az MTK-sok állítása alapján ez csak a bajnoki küzdelmekre igaz, a Magyar Kupára nem.

Ezzel kapcsolatosan hivatalos közleményt adott ki az Újpest, melyet most változatlanul közlünk.

Az Újpest FC mind az OTP Bank Ligában, mind a Magyar Kupában az MLSZ Versenyszabályzatában előírtaknak megfelelően járt és jár el a külföldi játékosok szerepeltetését illetően. Klubunk a külföldi igazolásai során az úgynevezett Cotonoui megállapodást is figyelembe veszi, így mind Alassane Diallo (mali), mindpedig Obinna Nwodobo és Vincent Onovo (nigériai) játékosaink a hivatalos folyamatot végigjárva kapták meg a munkavállalási és tartózkodási engedélyüket, amelyek után ugyanazok a jogok illetik meg őket, mint az Európai Uniós állampolgárokat, továbbá Branko Pauljevic magyar állampolgársággal is rendelkezik.

Az MTK elleni Magyar Kupa-negyeddöntő alkalmával az öt engedélyezett helyett mindösszesen három EU-n kívüli játékost (Filip Pajovic, Dzenan Burekovic, Mijusko Bojovic) szerepeltetett klubunk. Bojan Sankovic pedig a montenegrói állampolgársága mellett rendelkezik uniós horvát útlevéllel is, így őt ezért nem kell számba venni a fenti kérdést illetően.

Ennek tükrében az óvást alaptalannak tartjuk, és készülünk a jogszerűen, a pályán kivívott Balmaz Kamilla Gyógyfürdő elleni Magyar Kupa-elődöntő mérkőzésünkre, és az idei egyik legfőbb célunk elérésére, miszerint újból Magyar Kupa elsőséget ünnepelhessenek lila-fehér fanatikusaink.

címlapfotó: ujpestfc.hu

Olvasói sztorik