Magyar foci

Személycserék jönnek a Honvédnál a kupakiesés után

Supka nem kertel.

 

A további program

Szerda,
17.30: MTK Budapest (II.)–Újpest FC (az első mérkőzésen: 1-2)
18.00: Diósgyőri VTK–Puskás Akadémia FC (1-0)
18.00: Békéscsaba 1912 Előre (II.)–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő (0-5)

 

Az elődöntő párosítását a szerda esti MTK–Újpest mérkőzés után, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban sorsolják ki. Az elődöntő első mérkőzéseit április 18-án, a visszavágókat május 9-én rendezik.

Megírtuk: a Debrecen jutott elsőként a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjébe, miután a negyeddöntő hazai visszavágóján 3-1-re legyőzte a Budapest Honvéd csapatát.

A gól nélküli kispesti találkozót követően a visszavágón Könyves Norbert az első félidő elején és végén is góllal büntette a vendég védők bizonytalanságát, akik a 63. percben, a debreceniek harmadik találatánál is határozatlanok voltak a kapujuk előtt.

A mérkőzést követően az M4 Sportnak Könyves azt nyilatkozta, ő ért utolsóként a labdához, ám a gólt a magyar szövetség végül Haris Tabakovicnak adta. A folytatásban Eppel Márton fejesével szépített ugyan a Honvéd, de már nem tudott közelebb kerülni a házigazdákhoz. A találkozót mindkét vezetőedző értékelte a Loki TV-nek.

– A csapat nagyon jó teljesítményt nyújtott, jól játszottak a srácok. A fegyelmezettség mellett játék is volt, azt pedig külön szeretném kiemelni, hogy megérdemelten nyertünk, boldogok vagyunk. Végig odafigyelt a csapat, sok jó egyéni teljesítmény volt. Nagy dolog, hogy sikerül bejutni a legjobb négy közé a kupában – fogalmazott a debreceni tréner, Herczeg András.

A meccs legjobbja a debreceni Könyves Norbert volt, akit azonban a 82. percben le kellett cserélni.

– Bízom benne, hogy nem súlyos, Norbira nagy szükségünk van. Elegünk van már a hiányzókból, nem szeretném, ha valaki megint kiesne. Remélem, hogy hadra fogható lesz már a következő mérkőzésen, mert kiválóan játszott, a góljai mellett is hasznos volt a teljesítménye.

A kieső Honvéd mestere, Supka Attila nagyon elégedetlen volt játékosaival.

– Az első meccsen eldönthettük volna a továbbjutás sorsát az első félidőben, nem sikerült. Úgy jöttünk ide, hogy tudtuk, ha gólt szerezünk, meg tudjuk nehezíteni a Loki dolgát.

Ilyen hibákat viszont, amiket hétről hétre elkövetünk a védelemben, ilyeneket nem lehet elkövetni.

Az, hogy a negyedik percben már egy szabadrúgás után nem tudjuk lereagálni a dolgokat, és gólt kapunk, vagy a másodiknál, amikor semmi extrát nem kell csinálnia a játékosnak, csak hazafejelem, vagy elrúgom, amerre állok, akkor nincsen probléma belőle, szóval így nagyon nehéz bármit is mondani. A második félidőben megvoltak a lehetőségeink, de a harmadik gól megpecsételte a sorsunkat – fogalmazott.

– Úgy érzem, hogy a Loki jobban akarta ezt a továbbjutást. Mondtam az öltözőben, az kevés, hogy mindenki azt mondja, szeretnénk továbbjutni, de azért tenni kell. Ha egy csapat nem tesz érte, annak csak ez lehet a vége. Most már a bajnokságra kell koncentrálnunk, össze kell szedni magunkat, és meg kell találnunk azokat az embereket, akik agresszívabban, harcosabban tudnak játszani, és megtesznek mindent azért, hogy eredményesen szerepeljen a Honvéd az utolsó kilenc bajnokin – tette hozzá.

Olvasói sztorik