Magyar foci

Ismét lecsapott az MLSZ: többmilliós bírságot kapott az Újpest és a Fradi

A klubok nem úszták meg olcsón a derbit.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) április 4-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

  • A FEB a Haladás – DVSC  mérkőzéssel kapcsolatban a Haladást,  mint visszaesőt,  szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért  (más sportszervezet és a mérkőzés játékvezetőjének szidalmazása) 150.000 Ft, a DVSC-t, mint visszaesőt,  szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért  (más sportszervezet szidalmazása) 150.000 Ft, pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
  • A FEB a Puskás Akadémia  – Videoton FC mérkőzéssel kapcsolatban a Videoton FC-t,  mint visszaesőt,  szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért  (a mérkőzés játékvezetőjének és más sportszervezetnek a szidalmazása) 150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
  • A FEB a Diósgyőr  – Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt,  mint visszaesőt,  szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért  (az ellenfél  szidalmazása) és tárgy játéktérre dobásáért  150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
  • A FEB az Újpest – FTC  mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet,  mint visszaesőt,  mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért,  szurkolóinak jelentős mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) és a mérkőzés lefújása  után szurkolójának játéktérre történt berohanásáért  2.000.000 Ft, az FTC-t, mint visszaesőt szurkolóinak jelentős mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint  szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) 1.500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II

  • A FEB tárgyalás megtartása után Mursits Roland (Cegléd) ellen elrendelt fegyelmi eljárást, mert a fegyelmi vétség elkövetése nem állapítható meg, megszüntette.
  • Papp Szilárd (Szolnok) 1 soron  következő férfi felnőtt  bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.
  • Varga Attila vezetőedző (Siófok) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1  soron következő NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB III

  • Tóth Szilveszter (Nyírbátor), mert a mérkőzés játékvezetőjének személyére sértő kifejezést használt, majd a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott 4, Barna Zsolt (DPASE), mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott 2, Kovács Dávid (Szekszárd) 1, Lakatos Gergő (Kaposvár), mert  rácsúszott ellenfele lábára, akinek sérülést okozott 3  soron  következő férfi felnőtt  bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.
  • A FEB a Csepel – Érd mérkőzéssel kapcsolatban a Csepelt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért 100.000 Ft, az Érdet   szurkolóinak pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért 150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

címlapkép: újpestfc.hu

Olvasói sztorik