NB I

Nem hozott gólt az Újpest és a Fradi ütközete

Jobb volt a hangulat a derbin, mint a játék színvonala.

NB I, 24. forduló

Újpest FC – Ferencvárosi TC 0-0 
Szusza Ferenc stadion, játékvezető:  Iványi Z. 9596 néző.
Újpest: Pajovics – Pauljevics (Zsótér, 78.), Litauszki, Bojovics, Burekovics – Diallo, Balázs – Onovo, Nagy D. (Szankovics, 85.), Nwobodo – Novothny. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Otigba, Blazic, Pedroso – Leandro, Szpirovszki (Nagy D., 72.) – Varga R. (Priskin, 63.), Gorriarán, Moutari (Lovrencsics B., 84.) – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll.

Az Újpest és a Ferencváros csatája a helyezésektől függetlenül mindig nagy rangadó, ám ezúttal a tabellán elfoglalt pozíciók alapján is – a harmadik fogadta az éllovast – izgalmas találkozónak ígérkezett a 223. derbi.

A hangulatra természetesen ezúttal sem lehetett panasz, már a csapatok bemelegítésénél hallatta a hangját mindkét tábor, majd a játékoskijáróból is remek látvány fogadta a lilákat és a zöldeket is – ezt ide kattintva tekintheted meg.

Az első félidő színvonala azért hagyott némi kívánni valót maga után, igazán nagy ziccer egyik oldalon sem alakult ki.  Összességében az Újpest irányított, a hazaiak játszottak veszélyesebben, Pajovicsnak csupán középre tartó lövéseket kellett védenie Szpirovszki és Varga kísérleténél is.

Tischler és Lovrencsics sem örülhetett a három pontnak. Fotó és címlapfotó: ujpestfc.hu

A másik oldalon Onovo lövése kerülte el nem sokkal a kaput, Balázs lövését pedig Dibusz ütötte oldalra – más érdemlegeset nem jegyezhettünk fel az első játékrészben, 0-0-val mehettek szünetre a csapatok.

A két tábor pirotechnikai bemutatójával indult a második félidő, majd az addigi legnagyobb lehetőséget is láthatták a nézők, ami Varga Roland előtt adódott. Pajovics a Fradi támadója elé ütötte a labdát, aki ordító ziccerben az egyik hazai védőbe lőtt.

Alexis Sánchez fontos góllal reagált a kritikákra – VIDEÓ
Az MU már az első félidőben elintézte a három pont sorsát.

Ezek után bízhattunk az elsőtől izgalmasabb félidőben, de nem sikerült eseménydúsra a folytatás. Harcoltak a csapatok a mezőnyben, Thomas Doll két csatárt, Priskin Tamást és Lovrencsics Balázst is becserélte, de velük sem sikerült nagy helyzetet kialakítani.

A 84. percben pedig Priskin jó szituációból lőhetett volna kapura, de Litauszki jól blokkolt. Gól nélküli döntetlennel ért véget a találkozó, hamar elfelejtjük a 223. derbit.

Olvasói sztorik