Magyar foci

Csodacsere mentette meg az égéstől az Újpestet

Pedig érett a bombameglepetés...

A Magyar Kupa negyeddöntőjének újabb visszavágójára került sor szerda este. A másodosztályú MTK Budapesthez az élvonalbeli Újpest látogatott, a lila-fehérek az első mérkőzésen 2-1-es győzelmet arattak. A hazaiak korán, már a 17. percben megszerezték a vezetést: Lencse remek ívelése után Kanta József a bal szélről bombázott a hosszúba, 1-0. (Videón a találat ITT.) A szünetben így a kék-fehéreknél volt az előny, miközben a hajrában Lencse és gólszerző csapatkapitány is ziccert rontott…

A fordulás után a vendégeknél érkezett Nagy és Novothny is, a gólerős csatár pedig hamar eredményes volt. Az 53. percben a leshatáron ugrott ki Novothny, majd a kapus fölött pöccintette a hálóba a játékszert, 1-1. Sokáig nem örülhettek az újpesti szurkolók, hiszen a 61. percben Schäfer harcolt ki büntetőt, melyet Kanta magabiztosan értékesített, 2-1. Három perccel később még messzebb került a továbbjutástól az Újpest, a második hullámban érkező Deutsch ugyanis hatalmas gólt akasztott Pajovics hálójába, 3-1.

Az Újpest nyerőemberének Novothny Soma bizonyult, a cserecsatár ugyanis az MTK-védők határozatlanságát kihasználva a 83. percben duplázott, 3-2.

A hajrában újabb találat már nem esett, ami azt is jelentette, hogy az Újpest 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal búcsúztatta a másodosztályú MTK Budapest, így a Vignjevic-csapat jutott az elődöntőbe.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó

MTK Budapest – Újpest FC 3-2 (1-0)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion. Játékvezető: Bognár T.

MTK: Bese – Katona, Gengeliczki, Deutsch – Vass P., Vass Á. (Korozmán, 87.), Kanta, Jakab – Schäfer (Hrepka, 74.), Lencse (Borbély, 81.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Újpest: Pajovics – Litauszki, Tischler (Novothny, a szünetben), Diallo, Mijusko, Balázs, Mohl (Nagy D. a szünetben), Obinna (Szankovics, 91.), Onovo, Pauljevics, Burekovics. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

Gólszerzők: Kanta (17., 60. – a másodikat tizenegyesből), Deutsch (64.), illetve Novothny (53., 83.)

Az első mérkőzésen: az Újpest 2-1-re nyert. Továbbjutott az Újpest 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.

címlapkép: ujpestfc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik