Magyar foci

A DVSC megúszta a szombathelyi tűzijátékot

Nem tudott elmozdulni a kiesőzónából a Haladás.

Szemerkélő esőben kezdődött az OTP Bank Liga 24. fordulójának zárómeccse, amelyen a Haladás fogadta a DVSC együttesét. Jobban kezdte a találkozót a szombathelyi csapat: az első negyedórában Kovács Lóránt kétszer is próbálkozott távolról, Mészáros pedig nagy helyzetben kapu mellé gurított.

A hazai publikum az első perctől rendületlenül buzdította kedvenceit, fantasztikus hangulat uralkodott az új stadionban. Az iram a folytatásban valamelyest visszaesett, mindkét csapat nehezen jutott el a kapu elé. Varga Kevin révén a DVSC a 22. percben próbálkozott először kapura lövéssel, igaz, csúnyán célt tévesztett távolról. Egy perccel később szinte a semmiből a vezetést is megszerezte a Debrecen: a Haladás védelmi megingását Könyves használta ki. 0-1

A bekapott gól után ismét átvette a játék irányítását a Haladás, a 34. percben egy szögletvariáció után Németh szitáló tekerését csak öklözni tudta Nagy, majd egy minutummal később Kovács óriási helyzetben 10 méterről fölé bólintott. Alig telt két perc mikor újra veszélyeztetett a Hali: Kovács beadását Rabusic fejelte centikkel fölé.

Vágvölgyi Bálint

A második félidőt ott kezdte a Haladás, ahol befejezte az elsőt, a kapuja elé szorította a vendégeket. Tíz perc elteltével kijött a szorításból a DVSC, Tőzsér 25 méterről laposan lőtt Király kapuja mellé. A 60. percben gyönyörű összjáték után góllá érett a Haladás fölénye, Jagodics passza után Mészáros egyből tette tovább Rabusicnak, aki mellel megszelídítette a labdát, majd 14 méterről a hosszúba lőtt. 1-1 

Tovább támadott a Szombathely, a vendégek egy pillanatra sem lélegezhettek fel a kapujuk előtt és szinte a félpályát sem tudták átlépni. A 75. percben Jancsó 20 méteres lövésénél Nagy Sándornak vetődve kellett védenie. Két perccel később Mészáros szép csellel hozta magát helyzetbe, éles szögből leadott kísérleténél ismét résen kellett lennie a debreceni hálóőrnek.

A 80. percben hosszú idő után ért fel a Hali kapuja elé a DVSC, Takács lapos lövését Király másodjára magához is tudta ölelni. Egy minutummal később Jovanovics a kapuval szemben senkitől sem zavartatva 16 méterről lőtt mellé. A 86. percben megint a Haladás került hatalmas ziccerbe Williams kulcspassza után, ám Nagy Sándor lábbal nagy bravúrt bemutatva hárított. A szombathelyi csapat nagy erőket mozgósított a győztes gól megszerzéséért, de be kellett érnie a döntetlennel, mellyel maradt a kiesőzónában. A DVSC továbbra is nyeretlen tavasszal.

NB I, 24. forduló

Swietelsky Haladás – DVSC 1-1 (0-1)

Szombathely, Haladás Sportkomplexum. Játékvezető: Kassai V.

Haladás:Király – Schimmer, Wils, Kolcák, Bosnjak – Jagodics, Kovács (Jancsó, 74.) – Mészáros, Rácz, Németh Márió (Grumics, 63.) – Rabusic (Williams, 77.). Vezetőedző: Michal Hipp.

DVSC: Nagy S. – Bényei, Szatmári, Mészáros, Barna – Jovanovic, Varga K. (Tisza, 77.), Tőzsér, Bódi – Tabakovic (Takács, 56.), Könyves. Vezetőedző: Herczeg András.

Gólszerzők: Rabusic (60.), illetve Könyves (23.)

Olvasói sztorik