Magyar foci

Korai kiállítás pecsételte meg a magyar válogatott sorsát – VIDEÓ

Ciprus után Belgium más kávéháznak bizonyult...

U21-es Eb-selejtező, 6-os csoport

Belgium–Magyarország 3-0 (1-0)

Den Dreef, Leuven. Játékvezető:  E. Papir

Magyarország: Demjén – Lenzsér, Kecskés, Tóth B. – Szivacski, Vida, Gazdag (Haris, 72.), Szoboszlai, Szalai A. – Bíró (Spandler, 18.), Sallói (Balogh N., 50.). Szövetségi edző: Michael Boris

Kiállítva: Tóth B. (10.)

Gólszerzők: Schrijvers  (19.), Lukebakio (64.), Dimata (72. – tizenegyesből)

Az U21-es Európa-bajnokság selejtezősorozatában újabb fontos mérkőzés várt hétfő este a magyar csapatra. A mieink ellenfele idegenben, Leuvenben a hatos csoport éllovasa, a tizennégy pontos belgák voltak. A magyar csapat egy mérkőzéssel kevesebbet játszva – a találkozót megelőzően – tizenegy pontot szerzett.

A hazaiak hamar emberelőnybe kerültek, az izraeli játékvezető ugyanis – talán kissé szigorúan – a tizedik percben piros lapot mutatott fel Tóth Bencének, aki visszahúzta a ziccerbe kerülő Dimatát.

A kiállítás után hamar megszerezték a vezetést a belgák, Schrijvers szépségdíjas találata a 19. percben esett, 1-0. A folytatásban fölényben játszottak a hazaiak, folyamatosan vezették a támadásokat, a 43. percben kapufát is lőttek, de előnyüket nem tudták növelni a szünetig.

80 percet játszott emberhátrányban az U21-es magyar válogatott. Fotó: VIRGINIE LEFOUR / BELGA MAG / BELGA

A fordulás után Lukebakio révén újabb gólt a házigazda talált, a csatár fejjel volt eredményes, 2-0. Nem sokkal később Dimata harcolt ki büntetőt, a sértett pedig magabiztosan értékesítette azt, 3-0. A hajrában az eredmény már nem változott, a belgák az újabb győzelemnek köszönhetően továbbra is magabiztosan vezetik a csoportot. Folytatás ősszel!

Tóth Bence kiállítása

Schrijvers, 1-0

Lukebakio, 2-0

Dimata, 3-0

címlapkép: VIRGINIE LEFOUR / BELGA MAG / BELGA / AFP

Olvasói sztorik