Válogatott

Parádézott az Európa-bajnoki selejtezőn a magyar válogatott

Ciprus legyőzése nem jelentett gondot az U21-es fiataloknak.

A magyar U21-válogatott a ciprusi korosztályos csapatot fogadta az Európa-bajnoki selejtezők hetedik játéknapján – a mieinknek ez volt az ötödik mérkőzése a 6. csoportban.

Bíró Bence révén a nyolcadik percben szerzett vezetést az együttes, amely negyed óra múlva már 2-0-s előnyt tudhatott magáénak – utóbb Szalai Attila remek fejese talált utat a kapuba. Az első félidő több találatot nem hozott – megnyugtató előnnyel várhatták a folytatást a magyarok.

Az előny Kirjaku 49. percben jegyzett öngóljával lett még biztosabb. Zsótér a 76. percben négyre növelte a különbséget, ami már nem változott a végéig, így a Michael Boris vezette mieink magabiztos győzelmet arattak.

Bíró Bence szerezte az első gólt Fotó: Illyés Tibor/MTI

A magyar csapat öt meccsen van túl, három győzelem mellett két döntetlenje van – három ponttal marad le a második helyen az éllovas, egy meccset többet játszó belgák mögött, és hárommal előzi meg az eddig négy találkozót letudó svédeket.

U21-es Európa-bajnoki selejtező, 6. csoport, 7. játéknap

Magyarország–Ciprus 4-0 (2-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, játékvezető: Harvey (ír)
Magyarország: Demjén – Lenzsér, Kecskés Á., Tóth B. – Katona M., Gazdag (Rácz, 80.), Szoboszlai (Zsótér, 63.), Vida M., Szalai A. – Sallói, Bíró B. (Balogh, 55.). Szövetségi edző: Michael Boris

Gólszerző: Bíró B. (8.), Szalai A. (23.), Kirjaku (öngól, 49.), Zsótér (76.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik