Magyar foci

Leekenstől a skótok sem estek hasra: kétségbeesett megújulásról írnak

A soron következő ellenfél négy magyar játékostól tart.

A magyar válogatottra kedd este (kezdés: 20 óra) újabb felkészülési mérkőzés vár hazai pályán. Georges Leekens másodjára Skócia ellen készítheti fel a mieinket, remélhetőleg nagyobb sikerrel, mint tette azt a Kazahsztán elleni debütáló találkozón. Mint ismert, a belga szakember irányítása alatt a magyar válogatott 3-2-es vereséget szenvedett péntek este a Groupama Arénában.

A kazahok ünnepelhettek péntekek a Groupama Arénában. Fotó: MLSZ

A skótok természetesen már gőzerővel készülnek a találkozóra, a skóciai nemzeti újság, a The Scotsman pedig egyik friss összeállításában alaposan bemutatja a magyar válogatottat korábbi dicső múltját, a jelenéről pedig a következőket emeli ki: akárcsak a skótok,

úgy a magyar válogatott is kétségbeesetten várja a megújulást. 

A lap szerint a magyar válogatottnak nincsenek olyan sztárjai, mint például Walesnek Gareth Bale vagy Svédországnak korábban Zlatan Ibrahimovic volt – a nagyobb nevek között Dzsudzsák Balázst emelik ki, mint ex-PSV-játékost, valamint Szalai Ádámot, akinek Bundesliga-rutinja van.

A lap szerint a skótok kerete erősebb, mint a magyaroké, ezért bizakodhatnak a vendégek.

Leekens pénteki debütálásáról azt írják: „nem különösebben volt meggyőző az első meccse”, ahol a világranglista 136. helyezettje ellen tíz perc alatt két gólt kapott a magyar csapat….

A skótok szerint rájuk kell figyelni:

  • Nagy Ádám – aki a Bologna alkalmazásában áll, pozitívumként emelik ki, hogy a 22 éves középpályásnak már több mint húsz válogatottsága van
  • Otigba Kenneth – aki „nagy dolgokra lehet képes”
  • Bese Barnabás – aki a skótok szerint „jó szezont fut a Le Havre-nál”
  • Kleinheisler László – aki „a magyar válogatott kulcsjátékosa lehet a következő években
Kleinheislertől tartanak a skótok. Fotó: MLSZ 

címlapkép: KISBENEDEK ATTILA / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik