Válogatott

Nagy égéssel mutatkozott be Leekens a kispadon

Felkészülési mérkőzés

Magyarország – Kazahsztán 2-3 (1-3) 
Groupama Aréna, játékvezető: Musial (lengyel), 9038 néző.
Magyarország: Gulácsi – Bese (Lovrencsics, a szünetben), Otigba, Fiola, Botka (Hangya, a szünetben) – Ugrai (Németh K., a szünetben), Elek (Pintér, 69.), Kleinheisler (Pátkai, 72.), Dzsudzsák – Nikolics (Böde, 76.), Szalai. Szövetségi kapitány: Georges Leekens.
Kazahsztán: Erics – Bejszebekov, Malij, Posztnyikov, Murtazajev (Szujumbajev, 88.) – Zajnutgyinov (Paragulgov, 72.), Kuat (Ahmetov, 84.)– Iszlamhan (Mirosnicsenko, 94.), Somko, Hisznicsenko (Tungiszbajev, 76.) – Szeidahmet (Percuh, 59.). Szövetségi kapitány: Sztanimir Sztoilov.

Gólszerzők: Szalai (22.), Németh (67.), illetve Murtazajev (6.), Zajnutgyinov (10.), Szeidahmet (39.)

A kazahok elleni felkészülési találkozón mutatkozott be a magyar válogatott kispadján Georges Leekens, aki a kezdőcsapatba jelölte a debütáló Otigbát.

Rémálomszerűen indult a meccs, a tizedik percben már 2-0-ra vezettek a vendégek, a szurkolóknak sem kellett több, hogy kifejezzék nemtetszésüket, szólt a lelátóról a „kurva gyenge” és az „ébresztő”– ezt ide kattintva nézheted meg.

A szépítésre a 23. percig kellett várni, Kleinheisler beadása után Szalai lőtt nyolc méterről a jobb alsóba. Ezt követően veszélyesebben játszott a magyar csapat, Nikolics a 30. percben nagy ziccerben hibázott, majd Ugrai lövésénél kellett kapaszkodnia Ericsnek.

Egyenlítés helyett azonban újabb vendég gól következett: a 39. minutumban Murtazajev nyomta le Besét – könnyen lehet, hogy szabálytalanul – a jobb oldalon, majd  a középen üresen érkező Szeidahmethez passzolt, aki közelről nem hibázott.

Gulácsi többször is maga mögé nyúlt
MTI Fotó: Illyés Tibor

Hármascserét hajtott végre a szünetben Leekens, a védelem két szélén, valamint a középpálya jobb oldalán változtatott a belga tréner, ám nem igazán sikerült felpörgetni a játékot. Nem úgy jöttek ki a magyar játékosok a második játékrészre, mint akik ki akarnak egyenlíteni – legalábbis ez nem látszott –, helyzetet ugyanis egyáltalán nem sikerült kialakítani.

A 66. percben már odáig fajult a helyzet, hogy egymást követő néhány kazah passznál már olléztak a magyar drukkerek. Néhány pillanattal később viszont a semmiből jött a szépítés, a röviden kifejelt labdát Németh rúgta szépen a bal sarokba.

A hátralévő időben mezőnyfölényben játszott Leekens csapata, de nagy helyzetet nem sikerült kialakítani, így az egyenlítésre sem volt esély – pedig a közönségkedvenc, Böde Dániel is beállt. Borzasztó rosszul sült el Leekens bemutatkozása, Kazahsztán 3-2-re nyert Magyarország ellen a gólokat ide kattintva tekintheted meg.

Olvasói sztorik