Magyar foci

Mutatjuk, melyik magyar játékost figyeli a Hertha

„El tudom képzelni, hogy egyszer a Bundesligában védjen, a képességei megvannak.”

A Délmagyarországnak adott terjedelmes interjút Petry Zsolt, a német Hertha BSC kapusedzője – erről már beszámoltunk korábban. A magyar szakembertől megkérdezték azt is, van-e olyan magyar kapus, aki a közeljövőben külföldön csinálhat karriert.

– Ha feltűnik otthon valaki, akit érdemes megnézni, szólnak, de különlegesnek kell lennie. Már fiatalkorban elkérnek kétszázezer eurót egy játékosért. Ez a Manchester Citynek nem gond, másfél perc alatt keresnek ennyit, kifizetik, aztán vagy bejön a befektetés, vagy nem. Mi csak olyat igazolunk, aki jobb a németeknél. Nemrég járt nálunk Kiss Ágoston, aki az Illés Akadémián játszik. Róla el tudom képzelni, hogy egyszer a Bundesligában védjen, a képességei megvannak, emellett jó felfogású srácról van szó. Nem csak azt kell tudni, hogyan öklözz ki egy labdát, hasznos tagjává kell válni a közösségnek – fogalmazott Petry.

dvtk.eu

Kiss Ágoston az U17-es magyar válogatott kapusa, két éve szerepel az Illés Akadémián, korábban a Piliscsaba SE és a Budakeszi Labdarúgó Akadémia játékosa volt. Ebben a szezonban nyolc meccsen lépett pályára kezdőként a szombathelyieknél az U19-es bajnokságnak, és a harmadik helyen állnak a tabellán.

Petry nem szereti Berlint, Magyarországról a Puskás Akadémia hívta
Pali pedig küldött egy fotót, amelyen Király tartotta a trikómat, az üzenet annyi volt mellé, már vissza sem kell jönnöm...
Olvasói sztorik