Magyar foci

Külföldiek, magyarok, tökmindegy: rém gyenge a Puskás Akadémia

Továbbra is szenved Pintér Attila együttese.

A jelek szerint Pintér Attila edző nem ment el szó nélkül a légiósai gyenge teljesítménye mellett: a keddi kupameccsre stílust váltott a Puskás Akadémia. Megírtuk, hogy múlt szombaton a Paks elleni bajnokin kilenc – plusz egy – légiós küzdött a felcsúti színekért, ám sok sikerélményben nem lehetett részük, hiszen a Puskás 3–1-es vereséget szenvedett (az év korábbi két meccse 0–0-ra végződött).

Pintér edző dühöngött is egy sort, mondván, a külföldi futballistái rém gyengén teljesítettek, és a Diósgyőr ellen már inkább a magyaroké – sajnálatos módon nem az Akadémia neveltjeié, mert olyanok nincsenek a keretben – volt a főszerep. A felcsúti együttes Hegedüs L. – Klinar, Spandler, Hegedűs J., Trajkovski – Prosser, Márkvárt, Zsidai, Molnár G. – Madarász, Henty összeállításban kezdte a negyeddöntő első meccsét, és már az első félidőben hátrányba került.

A Nike intézheti el Neymar klubváltását
Akcióba lendül az amerikai sportszergyártó…

A 34. percben Nikolaosz Joannidisz csapott le a szabad labdára a 16-os bal oldali sarkánál, tolt egyet-kettőt rajta, majd élesen kilőtte a kapu bal oldalát.

A Diósgyőr egyébiránt az Antal – Eperjesi, Lipták, Brkovic, Forgács – Tóth B., Kocsis, Sestakov – Ugrai, Szarka, Joannidisz csapattal kezdett Felcsúton.

A hátrányban lévő házigazda Knezevicet és Perosevic is beküldte, ám a legtöbb veszélyt az ugyancsak csereként beálló Radó jelentette. A 77. percben be is talált a villámgyors támadó, ám Szőts játékvezető jelezte, a gól lesről született.

A DVTK 1-0-ra diadalmaskodott, vagyis jókorát lépett az elődöntő irányába, bár a Puskás Akadémia a Zalaegerszeg ellen is hátrányból harcolta ki a továbbjutást.

Címlapkép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Olvasói sztorik