Magyar foci

Gulácsi Péter: topcsapat a láthatáron

A magyar válogatott kapusának merész tervei, konkrét céljai vannak. A válogatottnál meglévő gondokról is beszélt.

Gulácsi Péter idén egy híján minden tétmeccsen játszott a Bundesligában jelenleg hatodik, tavaly ezüstérmet nyert RB Leipzig csapatában, ahol a 27 éves kapus – mint azt a DIGI Sport híradójának elárulta – minél tovább maradni szeretne.

2022-ig szól a szerződésem, hosszú távon terveznek velem, amit idén meg lehetett tenni, azt megtettem. Jól érzem magam a klubnál, és szeretnék hosszú ideig itt maradni. Úgy gondolom, hogy kis lépésenként, de ez a klub folyamatosan előre fog haladni, és enne a részesének lenni nagy lehetőség a számomra is – mondta.

A kapus szerint a cél egyértelmű, Németország topklubjai közé szeretnének tartozni, és nemzetközi szinten is  minél tovább szeretnénk jutni.

A kapus szót ejtett a magyar válogatottról is, ahol szerinte a csapat gerincét kellene mihamarabb kialakítania Georges Leekens szövetségi kapitánynak.

– Ami nehézzé teszi a további építkezést, hogy nehéz megjósolni, ki lehet az, akit a következő egy-két évben fixen be lehetne építeni akár kezdőcsapatba is a válogatottnál. Nyilván a szövetségi kapitány feladata lesz ezeket az embereket megtalálni, egy olyan gerincet kialakítani, amely nemzetközileg fel fogja tudni venni a versenyt a többiekkel nemcsak a Nemzetek Ligájában, de utána a selejtezőkön is. Lesznek összetartásaink és négy meccsünk a júniusival együtt, úgy gondolom, hogy ez az idő elég ahhoz, hogy ezeket az embereket a kapitány megtalálja – mondta a kapus.

Korlátozza a légiósok számát az MLSZ az NB I-ben – hivatalos
Több fontos döntést is hoztak, ami jelentős változást hoz az első osztályú bajnokságban.

Fotó: ROBERT MICHAEL / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik