Magyar foci

Csányi végre kimondta, baj van a magyar utánpótlásképzéssel

Átalakítást sürget az MLSZ elnöke.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, akit múlt héten megválasztottak a nemzetközi szövetség alelnökévé, a Világgazdaságnak adott interjúban elmondta, át kell alakítani a magyar futball utánpótlásképzésének támogatását. A sportvezető szerint döntően arra építve kell módosítani, hogy mely klubok nevelnek ki olyan játékosokat, akik első- másodosztályú, vagy külföldi bajnokságokban, illetve a válogatottban szerepelnek.

Azoknak az utánpótlásműhelyeknek, amelyek nem képesek kinevelni ilyen játékosokat, fölösleges támogatást adni, minderről már a hetekben tárgyal az MLSZ – fogalmazott az elnök.

Olvastad?
Újabb igazolásra készül a Barca

A társaságiadó-kedvezmény rendszeréről (tao) elmondta:

– Minden felhasználást szigorúan, benchmarkok alapján ellenőrzünk, egy fűnyíróra vagy gereblyére sem lehet akármennyit elkölteni. Összességében 2010 óta több mint 1100 új pálya épült, hozzávetőleg 1500 sporttelepet újítottak fel. A játékosok száma megduplázódott, ma már közel 270 ezer; és másfélszer annyi, mintegy 12 ezer csapat van.

Csányi Sándor beszélt az új Puskás Ferenc Stadionról is, amelynek 2019 nyárutójára, kora őszére kell elkészülnie. – A napokban egyeztettem Fürjes Balázs kormánybiztossal, a tájékoztatása szerint ezt a határidőt tudjuk tartani, sőt talán nyerhetünk is egy kis időt, mert a tervezettnél valamivel előrébb tartanak a kivitelezési munkálatok – tette hozzá.

A 2020-as Európa-bajnokságot több európai nagyvárosban rendezik majd meg, az egyik házigazda Budapest lesz, azonban ez nem jelent automatikus kvalifikációt a válogatottnak. Csányi Sándor szerint elsősorban az Eb-selejtezőre kell majd koncentrálnia a magyar csapatnak, a Nemzetek Ligájára „utolsó szalmaszálként” tekint. A selejtezőkből húsz csapat jut az Eb-re, a Nemzetek Ligájából pedig mindössze négy.

Csányi is látja, valami nem stimmel a magyar fociban… Fotó: MTI
Olvasói sztorik