Magyar foci

Kidobott generáció? A korábbi Fradi-edző a beskatulyázás ellen küzd

A trénernek a mai napig van olyan érzése, hogy nincs rá szükség a magyar fociban.

Nagy Tamás nyáron vette át a labdarúgó NB III-ból kiesett Hatvan irányítását, szeptember vége óta mind a kilenc bajnokijukat megnyerték. Jelenleg harmadik helyen állnak két pont hátránnyal a Heves megyei tabellát vezető Egerrel szemben. A korábbi Pécs-, ZTE-, Kecskemét- és Fradi-vezetőedző volt a Digi Sport Reggel Start vendége.

FTC-Videoton: a szurkolók dönthetnek a csúcsrangadón?

Priskin mélyrepülésben: „Nem tudom, mi történhetett vele…”

A magyar labdarúgásnak nincs szüksége Nagy Tamásra?

– Voltak régen, és most vannak is ilyen érzéseim, de az ilyen negatív és diszkriminatív gondolatokat próbálom elhessegetni.

– Mindig tettem azért, hogy fejlődjek, előrejussak, és hogy megfelelő munkalehetőség találjon meg. Ahol végig tudtam dolgozni, ott azért eredményes voltam. Most olyan helyen vagyok, ahol megmutathatom, hogy jó szakmai munkára vagyok képes.

Korábbi Fradi-edzőként nem visszalépés a megye I?

– Hazudnék, ha azt mondanám, nincsenek az embernek olyan gondolatai, hogy miért jutottam ide, vagy miért kell ilyen alacsony osztályban dolgoznom – de ezt nem degradálva mondom. Később rájöttem, hogy szükségem van a napi aktivitásra, hogy fejlődni tudjak. Más megélni valamit a számítógép vagy a könyv előtt, és más, amit ki kell vinni a produktív térre vagy az öltözőbe.

Fiatal edző Nagy Tamás?

– A legnagyobb küzdelmem ez a hasonló korú kollégáimmal együtt, hogy nem tartanak minket fiatal edzőnek. Ez engem sokszor nagyon nyomaszt. Nyíltan is tettek erre utalásokat (- mint kidobott generáció, a műsorvezetői kérdésre felelve), ezt nem tartom szerencsésnek, de nagyon ösztönzően hatott rám, és minden nap teszek azért, hogy ebből a skatulyából ki tudjak törni. Tudom azt is, hogy a jövőben lesz még valaki, aki felismeri, hogy van olyan gondolkodásom, illetve módszereim, amelyek megfelelnek a mai trendeknek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik