Magyar foci

Megszólalt az egyik váci hős: kicsit későn ébredt a Vidi

A másodosztályú klub középpályása örül, hogy a következő körben is élvonalbeli csapat ellen játszhatnak.

Óriási meglepetésre 3-1-re kiütötte a Magyar Kupából a Videotont a másodosztályban szereplő Vác FC. A továbbjutás szinte egyáltalán nem forgott veszélyben, hiszen az NB II-es csapat végig biztosan és szervezetten játszott, a 81. percben pedig már 3-0-ra elhúzott, Marko Scsepovics tizenegyese már csak a szépítésre volt elég az élvonal éllovasának. A Rangadónak a váciak középpályása, Búrány Zoltán árulta el a győzelem receptjét, és a következő kupakörre is kitért.

TIPPMIXCSODA
Kétszázmilliót kaszált egy nő, aki nem is követi a focit

– A Videoton papíron jóval esélyesebb volt a meccs előtt, ennek szellemében léptünk pályára, az edzőnk felszabadult játékot várt tőlünk – kezdte honlapunknak az élvonalban korábban a Diósgyőrnél, a Haladásnál, Szolnokon és Mezőkövesden is megforduló labdarúgó. – Maximálisan és fegyelmezetten sikerült betartani az alaptaktikánkat, úgy látom, ez volt a sikerünk titka. Több tényező is közrejátszott ebben a győzelemben. Szakadt a hó, nagyon mély és sáros volt a talaj, ami nem feltétlenül a Videotonnak kedvezett, hiszen a keretükben több képzett, gyors, felépített labdarúgó is megtalálható, nem véletlenül vezetik az NB I-et. Emellett talán az is észrevehető volt, hogy kicsit későn kezdtek el nagyobb nyomást helyezni ránk, de az talán túlzás lenne, hogy nem vettek volna minket komolyan az elejétől kezdve.

Búrány (jobbra) szerint a szakadó hó nem kedvezett a Vidinek Fotó: Vác FC Facebook

– Mindenki nagyon boldog volt a lefújást követően, arra még mi sem számítottunk, hogy simán rúgunk hármat a Vidinek – folytatta Búrány. – Nem volt nagyobb ünneplés, hiszen azért mégis csak tart a bajnokság, hétvégén nagyon fontos találkozó vár ránk a Soroksár ellen, arra készülünk, ott is győzni szeretnénk.

Szerda este megtartották a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének sorsolását is, a Vác útjába pedig ezúttal is élvonalbeli csapat, a Diósgyőri VTK került.

– A mi csapatunknak fekszik az, ha az ellenfelünk játszós, mer támadni, nem áll be védekezni a tizenhatosa előtt, ebből a szempontból jó, hogy a Diósgyőrt kaptuk, nem pedig alacsonyabb osztályú együttest – folytatta a 28 éves játékos. – Egyelőre azonban nem tervezünk nagyon a Magyar Kupával, nagyon szép eredmény az is, hogy idáig jutottunk. Természetesen szeretnénk minél tovább jutni a kupában, ezért mindent meg is fogunk tenni, de nem dől össze a világ, ha ez nem jön össze.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik