Magyar foci

Sallói vezérletével nem jelentett gondot a törpeállam legyőzése

A szünetben még döntetlenre álltak a felek.

U21-es Európa-bajnokság, selejtező

Ciprus – Magyarország 0-2 (0-0)
Ciprus. Játékvezető: Fesnic
Magyarország: Demjén – Hegedűs, Kecskés, Tóth B. (Katona, 82.) – Szivacski, Haris (Korozmán, 89.), Szoboszlai, Gazdag, Szalai – Sallói, Bíró (Kundrák, 74.). Szövetségi kapitány: Michael Boris.
Gólszerzők: Sallói (50.), Haris (80.)
Kiállítva: Artimatasz (88. Ciprus)

Újabb Eb-selejtezős mérkőzés várt kedd délután a magyar U21-es válogatottra, Michael Boris eddig még veretlen, öt pontos legénysége az egy egységgel többet gyűjtő Ciprus otthonába látogatott.

Az első félidőben előbb Sallói passza után Szoboszlai került kiváló helyzetbe (9. perc) , majd a Sporting Kansas City játékosa Gazdaot is remekül szolgálta ki (34. perc) , de mindkét helyzet kihasználatlanul maradt. A felek így 0-0-s döntetlennel vonultak pihenőre.

Az 50. percben aztán megtört a gólcsend: Szoboszlai végezhetett el tizenhét méterről szabadrúgást, a lövést a ciprusi kapus még védeni tudta, de a kipattanó után Sallói Dániel közvetlen közelről nem hibázott, 0-1.

Micsoda lista!
Kudarcok világszerte: sztárok sorának nyúlik hosszúra a nyári vakáció

A 80. percben biztossá vált a magyar győzelem: ekkor Sallói iramodott meg a jobb szélen és cselezte be magát a tizenhatoson belül, majd remekül passzolt a középen érkező Haris Attilához, aki nem hibázott, 0-2. Így alakult ki a végeredmény, a magyar válogatott továbbra is veretlen a hatos csoportban.

Az U21-es válogatott Ciprus otthonába látogatott Fotó: MLSZ

A csoport másik mérkőzésén a törökök hazai pályán – emberhátrányban – egy hajrágóllal maradtak alul (1-2) az éllovas Belgiummal szemben.

A csoport állása Fotó: uefa.com
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik