Magyar foci

Hemingway szerint a krasznodari tinik jobbak bármelyik NB I-es (felnőtt)csapatnál

Nagy a baj: a Honvéd tulajdonosa megmagyarázta a 8–0-s BL-vereséget.

Csütörtök reggeli blogbejegyzésében George F. Hemingway hosszan elemeztea krasznodari K. O. körülményeit, kiváltó okait. Ahogy arról a Rangadó beszámolt, a Budapest Honvéd U19-es együttese megsemmisítő vereséget szenvedett az ifjúsági Bajnokok Ligájában.

A sportvezető úgy véli, az „odavágó” 8–0-s eredménye szomorú és elemzést igényel, ugyanakkor a realitást tükrözi, hiszen „az orosz csapat a játék minden aspektusában felülmúlt minket. Gyorsabbak, fizikailag jobban felkészültek, technikásabbak, elszántabbak voltak.”

A Honvéd fiataljai nem voltak egy súlycsoportban az oroszokkal… Fotó: honvedfc.hu

Hemingway megdöbbentő kijelentést tett.

– Véleményem szerint az a csapat, amely tegnap legyőzte fiainkat, sikerrel mérkőzne meg akármelyik magyar felnőtt NB I-es csapattal. Akármelyikkel.

Ha ez így van, akkor sok jót nem nagyon érdemes várni a magyar labdarúgástól, de akár azt is mondhatnánk, hogy a Honvéd fiataljai a „mészárszékre” mentek.

Gyorsabbak, technikásabbak, elszántabbak

– Amikor egy csapat egy nagy verésbe fut bele, a csapat irányítói alapvetően két dolgot csinálhatnak – írta a Honvéd tulajdonosa. – Az első, hogy megmagyarázzák a megmagyarázhatatlant, hogy sírnak, és ígérik, hogy legközelebb jobb lesz. A másik út az objektív elemzés, és a lehetőség szerinti eredményesebb út megtalálása. Mi a második utat választjuk. Az orosz csapat a játék minden aspektusában felülmúlt minket. Gyorsabbak, fizikailag jobban felkészültek, technikásabbak, elszántabbak voltak. Krasznodar Oroszország egyetlen nemzetközi hírű akadémiája. Az akadémia büdzséje évi 10 millió plusz euró, az akadémiai létesítmények sok tízmillió euróba kerültek. Költségvetésük teljesen külön van az első csapat költségvetésétől. Minden objektív megfigyelő állítja, hogy Oroszországban jelenleg nincs ellenfelük. Most már tudjuk, hogy Magyarországon sem.

A kapus volt a legjobb

– Megjegyzem, ha az első pillanattól kezdve beálltunk volna 10 emberrel védekezni, lehet, hogy csak 3-4 góllal maradunk alul, de mi az értelme úgy veszteni, hogy meg sem próbálunk nyerni? Így is azt kell mondanom, hogy csapatunk legjobbja kapusunk, Berla Attila volt, aki legalább még 3-4 góltól mentette meg csapatunkat bravúros védéseivel. Az ellenfél játékosai sajnos minden más poszton felülmúlták a mieinket.

Olvasói sztorik