Magyar foci

Két korábbi kapitány is Storck oldalára állt

„Az Eb-t követően eltűntek a csapatból az alapemberek, mögöttük pedig nem kopogtattak sokan a fiatalok közül."

A korábbi szövetségi kapitányok közül Várhidi Péter és Gellei Imre is védelmébe vette a távozó Bernd Storckot, kisebb szakmai hibákat látnak csupán – ez derül ki a Magyar Nemzetnek adott interjúcsokorból.

EZT FIGYELD!
Hihetetlen: a Barca megvehette volna Mbappét, de nem kellett nekik

– Óriási örömet okozott az országnak azzal, hogy átvéve Dárdai Páltól a munkát kijuttatta az Európa-bajnokságra a csapatot. Kint voltam az összes mérkőzésünkön Franciaországban, és állítom, remek húzásai voltak. Ugyanakkor az Eb-t követően eltűntek a csapatból az alapemberek, Juhász, Király visszavonult, sokan megsérültek. Mögöttük pedig nem kopogtattak sokan a fiatalok közülígy a korábbi kapitány, Gellei, aki ma már az MLSZ szakmai bizottságát vezeti.

Storcknak remek húzásai voltak – véli Gellei Fotó: AFP/Pascal Pavani

Gellei kiemelte azt is: nincs kit betenni a korosodó, pályájuk csúcsát maguk mögött hagyók helyett. Szerinte Storck többek között abba bukott bele, hogy a nemzetközi kupában szereplő klubcsapatoknál hagyott több rutinos válogatottat, és Andorrában megpróbálkozott néhány zöldfülű újonccal. 1-0-s vereség lett a vége.

Gellei Imre szerint nincs kivel pótolni a korosodó játékosokat Fotó: Getty Images

A szakember úgy látja, mindenféleképpen szükség van egy, a szövetségi kapitányi pozíciótól szétválasztott sportigazgató vagy szakmai igazgató kinevezésére, ez legalább olyan fontos, ha nem fontosabb poszt, mint a kapitányé.

– Ki kellene dolgozni először is a magyar futball egységes filozófiáját, stílusát, mely régen létezett, ma már nincs vélekedett Várhidi Péter, aki jelenleg a másodosztályú Credobus Mosonmagyaróvár vezetőedzője. – A múltban hol a hollandok, hol az olaszok, hol a németek útját próbáltuk járni. 20 éve beszélek már arról, hogy ezt az egységes koncepciót meg kellene alkotni, nem akarom újrakezdeni.

Mi versenyeztetünk az utánpótlásban, és nem képzünk, ez a legnagyobb probléma.

Várhidi Péter a fentiek alapján úgy véli, Bernd Storck a maga módján szépen teljesített, egyszerűen be kell látni, hogy a magyar játékosok ennél többet nem tudnak.

A legfőbb probléma szerinte is az, hogy a kiöregedett játékosok után viszont nem álltak sorba az újak, akihez most lehetne nyúlni.

A teljes interjú ITT érhető el.

Várhidi az egységes koncepciót kihányolja Fotó: G&Zs Photo, Facebook
Olvasói sztorik