Nemzetközi foci

Hihetetlen: a Barca megvehette volna Mbappét, de nem kellett nekik

Az is kiderült, kit választottak a francia csodagyerek helyett. Egy másik francia csodagyereket...

Josep María Minguella, aki egykoron Lionel Messit igazolta le a Barcelonának, már nem alkalmazottja a klubnak, de időről időre bizonyos ügyekben részt vesz, felhasználva a kapcsolatrendszerét. A Barcelonához erősen kötődő játékosügynök a Cadena Copénak adott rádióinterjújában most arról számolt be, hogy a nyár folyamán a Barcelonának más lehetősége is lehetett volna Ousmane Dembélé leigazolásán felül, ám a klubvezetés nem kívánt élni ezzel az eséllyel – írja az eurobarca.hu.

– Ez akkor volt, amikor a Barca és a Madrid Miamiben játszottak július végén, és ott volt Josep María Bartomeu is. Meg volt róla győződve, hogy Neymar végül maradni fog – mondta Minguella.

Ezt láttad már?
Ezt az Ibra-hírt minden MU-szurkoló imádni fogja

– A fiam meg tudta szerezni Mbappé édesapjának a telefonszámát, úgyhogy én fölhívtam úgy, mintha valakije lennék a Barcelonának. Mpabbé édesapja azt mondta nekem, hogy nem látja egyértelműen a fia Real Madridba igazolását, mert ők megtartják mindhárom támadójukat, tehát nem lenne helye ott. Ahogy a PSG-be igazolását sem látta egyértelműnek. De látott helyet neki a Neymar nélküli Barcában, ahová szívesen ment volna, és ő 150 millió euróért – beleértve fix pénzt és eredményektől függő pénzt is – el tudta volna hozni a Monacótól.

– Arra kértem Mbappé édesapját, hogy adjon nekem három vagy négy napot, és ő adott is. Volt egy megbeszélésünk a Barcelona vezetőivel, a szakosztály igazgatóval, hogy felvessük nekik ezt az opciót. Végül elértük, hogy a Barca egyik vezetőségi tagja beszéljen Mbappé édesapjával, legalább azért, hogy jól vegye ki magát az egész történet, de a klub végül úgy döntött, hogy az ideális igazolás Dembélé. Így aztán, mivel Mbappéék látták, hogy nem hívják őket többször a Barcelonából, úgy döntöttek, hogy aláírnak a PSG-vel.

A Barcelona végül 105+40 millióért vásárolta meg Dembélét a Dortmundtól, de a 40 millió eurót is szinte biztosan ki kell majd fizetni.

Mbappé akár Barca-mezben is játszhatna Fotó: Europress
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik