Magyar foci

Storck maradására fogadna Sebők Vilmos

A korábbi válogatott védő szerint óriási hatalom van a német szakember kezében.

Kedden délután tart beszámolót az MLSZ elnökségének Bernd Storck szövetségi kapitány a vb-selejtezőkről, ahol tizenhárom pont sikeredett az utóbbi tíz év leggyengébb eredményeként, a német edző tíz vereségnél jár regnálása alatt, a FIFA-ranglistán a csapat 53. A kilátásokról az 52-szeres válogatott Sebők Vilmossal beszélgetett Szombathy Pál műsorvezető a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban.

Meglepő fordulat!
Ez lehet Nagy Ádám sorsa

– Realista vagyok, a dolgokat mindig szakmai szemmel szoktam értékelni, illetve véleményt formálni. Volt egy roppant sikeres Eb-szereplésünk, aminek nagyon sok köze volt Bernd Storckhoz, hiszen jól vette át Dárdai Pál munkáját. Az elmúlt egy, másfél év viszont óriási visszalépés volt. A mostani vb-selejtezős szereplés hatalmas csalódás.

– Nehéz kérdés, miképpen dönt kedd délután a szövetség, szerintem marad Storck a válogatott kapitánya. Óriási hatalom van a német szakember kezében, ezt Csányi Sándoréktól kapta, hiszen nem csak szövetségi kapitány, hanem sportigazgató is.

– Egy szerény, alázatos Storck érkezett évekkel ezelőtt Magyarországra, akinek nem volt komoly szakmai, edzői múltja. Azóta szerintem kicsit megváltozott a kapitány. A habitusánál fogva nehezen tudom elképzelni, hogy olyan döntés születik, melynek értelmében Bernd Storck csupán az egyik pozícióját tarthatja meg, ez visszalépés lenne számára.

Olvasói sztorik