Magyar foci

Bűnbak miatt van „szerencsés” helyzetben Storck kapitány?

„A harmadik hely a realitás."

Csank János korábbi szövetségi kapitány volt Szombathy Pál műsorvezető vendége a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban, ahol természetesen a téma a magyar válogatott vb-kvalifikációs szereplése volt.

– Azon a helyen állunk – ha kevesebb pontszámmal is –, mint ami várható volt. Az Eb-t meglátásom szerint túlértékeltük, higgadtan kell gondolkozni minden helyzetben. Nincs akkora probléma, a tények azt mutatják, hogy a harmadik hely a realitás. Talán több pontot kellett volna szerezni, volt egy-két kínos dolog a selejtező során, illetve az első két helyezett ellen pontot sem szereztünk.

ITT A VÁRHATÓ MAI KEZDŐ
Magyar kezdőcsapat: mutatjuk, kik lettek a bűnbakok a svájci zakó után

Feröert le kell győzni

– Voltak Feröernek jó mérkőzései az elmúlt időszakban, de meglátásom szerint a mi csapatunk jobb, így bízom abban, hogy a keddi mérkőzést simán hozzuk és akkor ott zárunk, ahol kell.

Storck, a „szerencsés”

– Nincs annyi játékosunk, mint régen volt, ha valaki kiesik, nehéz pótolni. Storck biztos, hogy jót akar a válogatottnak. A svájci meccs olyan szempontból alakult jól a kapitány számára, hogy volt egy bűnbak, aki hibázgatott. Igaz, a szombati találkozón mindkét kapus vékony volt, ezért is eshetett hét gól. Összességében nem voltunk egy súlycsoportban Svájccal, de ez várható volt, bevallom, nem lepődtem meg a látottakon.

Volt, aki hibázgatott – Gulácsira utalt Csank János Fotó: MTI

Elküldik a német kapitányt?

– Nem tudom, marad-e Bernd Storckot, nem is foglalkozom ezzel a kérdéssel, nálam nincs kapitánykérdés. Nézem a válogatott meccseit, van véleményem, majd az illetékesek eldöntik Storck sorsát.

Olvasói sztorik