Magyar foci

Storck: Ha ilyen hibákat ejtünk Feröer ellen, akkor…

Ugrai nagyon csalódott, egyelőre nem tud örülni a góljának sem.

A magyar válogatott 5-2-es vereséget szenvedett Svájc otthonában vb-selejtezős mérkőzésen. A találkozó után a nemzeti csapat szövetségi kapitánya, Bernd Storck így nyilatkozott az M4 Sport kamerái előtt.

VIDEÓN A SVÁJC–MAGYARORSZÁG MÉRKŐZÉS GÓLJAI ITT!

– A találkozó előtt tisztában voltunk azzal, hogy a svájciak dominálnak majd. A mérkőzés elején talán túl mélyen védekeztünk, az első gólnál egyénileg nagyon hibáztunk, de összességében az első játékrészben szerencsétlen akciók után kaptuk a gólokat. A szünet után tudtuk, hogy nehéz lesz fordítani, majd fordulás után ismét jött egy egyéni hiba. Svájc ma megérdemelten győzött, miközben mi saját magunkat vertük meg. Be kell látni: ha ilyen szinten követünk el ilyen hibákat, az ellenfél megbüntet minket. Svájc egy topcsapat, kijött a klasszisbéli különbség a felek között.

– A csapatom próbálkozott az előrejátékban, ezért is tudtunk két gól szerezni. Voltak srácok, akik egész jól teljesítettek ma, előre kell már tekintenünk.

– Kedden Feröer ellen egy teljesen más mérkőzésre számítok. Ismét otthon játszunk, össze kell szednünk magunkat, de ilyen hibákat, mint Svájc ellen még feröeriek ellen sem szabad ejteni, mert akkor aligha nyerünk.

A nagy egyéni hibákat kihasználták a svájciak Fotó: MLSZ

A második magyar gól szerzője, Ugrai Roland így értékelt:

– Csalódott vagyok, mert a találkozó elején egymás után két nagyon gyors gólt kaptunk, amelyek elkerülhetőek lettek volna, ugyanakkor nem véletlenül vezeti a csoportot a svájci gárda. Nem éreztem bizonytalannak a védelmünket, de a svájciak ilyen szinten minden hibát kihasználnak, a széleken pedig talán túl gyakran kerültek mögénk. Nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt, hiszen arra készültünk, hogy stabilan védekezünk, illetve gyors kontrákra rendezkedünk be, de ezt nem sikerült megvalósítanunk. Pár napnak el kell telnie, hogy tudjak annak örülni: góllal debütáltam a válogatottban; egyelőre nagyon csalódott vagyok.

Ugrai góllal debütált a válogatottban Fotó: MLSZ
Olvasói sztorik