Magyar foci

Mit keresett Orbán Viktor a portugál meccs szünetében az öltözőben?

Egy kis politika az öltözőben.

Az Indexnekadott terjedelmes interjút Kovács Attila az MLSZ korábbi, meglehetősen furcsa módszerekkel dolgozó elnöke.

1998 februárjától 1999 februárjáig töltötte be a posztot, ahova később a FIFA még visszahelyezte. Komoly konfliktusa volt Deutsch Tamással, de az ő idejében debütált a válogatottban Dárdai Pál.


Ezt olvastad már?

Ezért ugrott a Coutinho-üzlet, eldőlt a Real-klasszis sorsa, sztárklubok csábítják Cavanit

A beszélgetésből kiderült, hogy jónak tartotta Bicskei Bertalan akkori válogatottját, és gyorsan rájött, hogy a politika nem engedi sokáig elnökként funkcionálni.

– Nekem meggyőződésem, hogy Bicskei irányítása alatt egy nagyon jó összetételű társaság jött össze. Ha jól emlékszem, a Portugália elleni első hazai mérkőzésünk a Népstadionban volt. Ott éreztem először, hogy nekem itt jövőm már nincsen. Nem azért, mert kikaptunk, tévedés ne legyen. Minden mérkőzés előtt bementem a csapathoz, nem szakmázva, hanem megpróbáltam őket a magam módján felspannolni, hogy úgy menjenek ki, hogy „ide nékem, széttépem, bárki legyen is az”.
Az előtte lévő barátságos mérkőzések előtt mindig bementem az öltözőbe. Portugália ellen, mikor szeretettem volna bemenni az öltözőbe, nem tudtam. Nem engedtek be, engem mint a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökét. Soha nem fogom elfelejteni, hogy az akkori kormányfő, a miniszterelnök úr,
aki jelenleg is kormányfő, volt benn a játékosoknál, és ő beszélt velük. Ennek köszönhetően én nem mehettem be hozzájuk,
mert az ő biztonsági emberei nem engedtek be.
Aztán a félidőben ugyanez történt. Úgyhogy én akkor már tudtam, hogy az én napjaim meg vannak számlálva – nyilatkozta a lapnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik