Magyar foci

Storck: Az egész magyar foci számára nagy siker a mai

Szalai Ádám nem léphet pályára a portugálok ellen.

A magyar válogatott vb-selejtezős mérkőzésen csütörtök este 3-1-es győzelmet aratott Lettország ellen. A lefújás után így értékelte a találkozót az M4 Sport kamerái előtt Bernd Storck, Pátkai Máté, Gulácsi Péter, illetve Varga Roland.

Videón a találkozó összes gólja ITT!

– A kapitány azt kérte tőlünk, hogy stabil játékot játszunk, illetve hatékony szélsőjátékkal célunk csak az lehetett, hogy végig kontroll alatt tartsuk a mérkőzést – kezdte Pátkai. – Igaz, hogy a góljainkat pontrúgásokból szereztük, de ezeken kívül is több helyzetünk volt a gólszerzésre. Nem volt lámpalázam, örülök, hogy telt házas és győztes mérkőzésen térhettem vissza a válogatottba. A Videotonnal olyan mérkőzéseket játszottunk nyáron, hogy a nemzetközi ritmushoz tudtam alkalmazkodni. A válogatottnál sok időm nem volt az alkalmazkodásra, de szerencsére sikerült mindenbe könnyedén belerázódnom.

Pátkai Máté elégedett volt a magyar csapat játékával Fotó: MLSZ

– A mai siker után nagy gratuláció jár a fiúknak, hiszen óriási nyomás volt rajtunk – mondta Storck kapitány. – Játékosaim nagyszerű teljesítményt nyújtottak mindkét félidőben, nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, szép akciókat vezettünk. Szabálytalanságok után alakultak ki a roppant veszélyes pontrúgásaink, de készültünk ezekre a helyzetre. Úgy gondolom, minden egyes gólhelyzetünket megérdemeltük.

– Ez az egész magyar foci számára nagyon fontos győzelem. A portugálok ellen vasárnap persze nehezebb lesz, hiszen ők a favoritok. Fontos, hogy játékosaink jól és megfelelően regenerálódjanak, megnézzük, mi a helyet sérültjeinkkel, de erős ellenfélként szeretnénk pályára lépniük C. Ronaldóék ellen is. Szalai Ádámot sérülés miatt kellett lecserélni, nem néz ki túl jól a helyzete, az biztos, hogy vasárnap nem léphet pályára – zárta szavait a szövetségi kapitány.

Storck dicsérte fiait Fotó: Europress/AFP

– A csapat nevében köszönjük szurkolóinknak a biztatást, teljesen megérdemeltük a három pontot – vette át a szót Varga Roland. – Sok helyzetet alakítottunk ki, ez volt a kulcsa a sikernek. Holnap regeneráció vár ránk, majd szombat edzünk, két nap alatt kell tökéletesen felkészülnünk a portugálokból.

– Amit eltereztünk, hogy agresszívan lépünk fel és magunk mögé állítjuk a szurkolóinkat, az sikerült – mondta Gulácsi Péter. – A drukkereink biztatása nagy löketet adott nekünk az első perctől kezdve. Összességében amit elterveztünk, sikerült megvalósítanunk a pályán, hiszen beszorítottuk az ellenfelet. A lettek első gólja elkerülhető lett volna, aztán a második félidő elején kicsit irányítottak a vendégek, de ez csak átmeneti volt, összességében mi uraltuk a mérkőzést – így a kapus.

Olvasói sztorik