Magyar foci

Döntöttek a Fradinál Thomas Doll jövőjéről

Néhány játékos a német edző ellen játszott?

Interjút adott az nb1.hu-nak Orosz Pál az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

Nem merült fel önökben annak a gyanúja, hogy néhány játékos edzőbuktató szándékkal nem a maximumot adta ki magából az elmúlt fordulókban – szegezték beki a kérdést a sportvezetőnek.

Ezt olvastad már?

Hivatalos: világsztárt igazolt a Juventus
Ronaldo fellebbezett az eltiltása ellen, ez lett a hivatalos döntés

– Ugyan! Régi szabály, hogy mindenkinek kell ismernie a hatáskörét. Egy játékos azért kapja a fizetését, hogy a Ferencvárosban nemzetközi szinten is ideálisnak mondható körülmények között maximális odaadással végezze el a munkáját. Egy játékosnak az a dolga, hogy profi sportolóhoz méltó módon eddzen, táplálkozzon, élje a mindennapjait és a várva várt mérkőzésen a szívét, lelkét tegye ki a pályán, tudásához képest maximálisan szolgálja ki a társait, az edzőt, a vezetőket, és mindenek előtt a klubot megtisztelő közönség igényeit, valamint, hogy dicsőséget hozzon a klubjának és ezáltal saját magának. Ennyi a dolga, ezt kell tennie, ez nem olyan bonyolult. Az edzőnek és stábnak meg az a dolga, hogy a csapatból kihozza a maximumot. Az, hogy mikor ki az edző, vagy a szertáros, vagy a fizioterapeuta az bizony a vezetőség dolga és semmiképpen sem a játékosé. Csalódott lennék, ha akadna olyan játékosunk, aki ezzel nem ért egyet – mondta Orosz.

– Thomas Doll az FTC egyik legeredményesebb edzője, hét trófeát szereztünk vele, az elmúlt években 3 Magyar Kupát és 1 bajnoki címet nyert az irányítása mellett a csapat, nem beszélve a Ligakupa, Szuperkupa sikerekről. Nyilván neki is, mint mindenkinek vannak erősségei és olyan pontjai amin javítania kell, de ezzel minden ember így van. Igaz, hogy most negatív kritika érte a lelátóról, de két hete még a nevét skandálta a közönség és legyen Thomas Doll, vagy bárki más az edző ez mindig is így volt és így lesz az éppen aktuális eredmények függvényében. Az edzőség ilyen, a vezetőnek pedig nem szabad a pillanatnyi lelátói hangulat alapján döntenie semmiben. A szurkoló azért szurkoló, hogy hangot adjon a pillanatnyi emócióinak pro és kontra és azonnali cselekvésekben megnyilvánuló visszaigazolását akarja látni a kitörő érzéseinek, a vezető meg azért vezető, hogy az emóciókat csak a szükséges mértékben használja az irányításban és sokkal inkább a ráció, a klub érdeke legyen a vonalvezetője – tette hozzá.

Olvasói sztorik