Magyar foci

Vérciki: a csapatok kérték, hogy ne legyen Magyar Szuperkupa

Megírtuk, hogy nem lesz Honvéd-Fradi meccs. A honi szövetség szerint a klubok jelentették ki, nem illik a felkészülésükbe...

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a klubok kérésének eleget téve nem írta ki tavaly tavasszal a Szuperkupát, amelyre így idén nem kerül sor.

– Tavalyelőtt az MLSZ kiírta a bajnok és a kupagyőztes mérkőzését, de végül azért nem került sor a Szuperkupára 2016 nyarán, mert mindkét sorozatot a Ferencváros nyerte. Az elnökség tavaly tavasszal erre az esztendőre már azért nem írta ki a Szuperkupát, mivel a klubok szerint nem illik a felkészülésükbe – mondta az MTI-nek Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

Az idén a Budapest Honvéd nyerte meg az OTP Bank Ligát, míg a Magyar Kupát sorozatban harmadszor a Ferencváros hódította el. A Szuperkupát nem először nem rendezik meg, ugyanis 1992-es rajtját követően 1996 és 2001 között nem játszott érte a bajnok és a kupagyőztes.

Még szerencse, hogy a nálunk fejletlenebb futballkultúrájú országokban ez nem fordulhat elő, így a Honvéd-Fradi helyett kárpótolhatjuk magunkat például a Real Madrid és a Barcelona augusztusi párharcával. Nem ugyanaz, persze, de mit lehet tenni…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik