Magyar foci

Mészöly: Storck sokszor arra sem képes, hogy köszönjön

Nem nevezhető felhőtlennek a korábbi és a jelenlegi szövetségi kapitány viszonya.

Hosszú interjút adott a Blikkpénteki számában Mészöly Kálmán, aki súlyos műtéteken esett át, de már ismét jól van.

‒ Komoly orvosi problémám volt, prosztatával kezeltek, műtéti beavatkozásra volt szükség. A lényeg, hogy túl vagyok rajta, nincs semmilyen szövődmény, és nagyon remélem, hogy nem is lesz. A hírek, amelyek szerint a betegségem súlyosabb, nem igazak, jók a leleteim, tünetmentes vagyok – nyilatkozta a Vasas legendája.

‒ Mit gondol a szövetség működéséről?
‒ Nyugdíjasként ugyan, de részt veszek az MLSZ munkájában. Nincs meg az az összetartozás, amely korábban jellemző volt, és amelytől jobb lehetne a magyar futball. Nagyon jó viszonyban vagyok Csányi Sándorral, régóta ismerjük egymást. Kiváló bankárnak tartom, s ezt soha nem is vitattam, de a futballhoz nem ért, és ezt bármikor meg merem neki mondani.

‒ Bernd Storck szövetségi kapitánnyal milyen a kapcsolata?
‒ Egymás mellett van az irodánk az MLSZ székházában, ennek ellenére sokszor arra sem képes, hogy odaköszönjön. Az én időmben mindent megbeszéltünk egymással, közlékenyebbek voltunk, ez most már nem jellemző, nem is az én világom. Nem érzem indokoltnak a sok külföldi tréner alkalmazását. Persze, a véleményemet erről meg sem kérdezték.

‒ Géza fiát el tudná képzelni szövetségi kapitányként?
‒ Korábban volt szó arról, hogy kapitány lesz belőle, aztán ez nem valósult meg. Ha felkérik, biztosan vállalná, az utánpótlás-válogatottaknál volt már szövetségi edző. Jelenleg jó helyen van a Haladásnál, kiváló csapatot épített. Sokszor kikéri a véleményemet, el is mondom neki, amit kell, de nem vagyok a híve annak, hogy beleszóljak a munkájába.

‒ A Nemzet Sportolói kedden döntenek arról, hogy Földi Imre súlyemelő megüresedő helyére kit választanak. Ön is jelölt, hogyan fogadta a hírt?
‒ Mondanom sem kell, hatalmas elismerés, hogy van esélyem egy ilyen illusztris társaságba bekerülni. Úgy tudom, elképzelhető, hogy megkapom a címet, természetesen nagyon örülnék neki.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik