Magyar foci

Pontes óva inti a portugálokat

A Loki mestere szerint hitehagyottá válhatnak Ronaldóék, ha nem rúgnak gólt az első percekben.

Kapcsolódó cikkek

A szombati Portugália–Magyarország vb-selejtező előtt újabb portugál lapnak szólalt meg a DVSC mestere, Leonel Pontes. A 44 éves szakember a Record után a Maisfutebolnak is nyilatkozott az esélyekről.
A Loki mestere először is figyelmeztette honfitársait: nem árt vigyázni a magyar válogatottal, Bernd Stock kapitány legénysége ugyanis döntőnek beillő összecsapásra készül.

– Tipikusan olyan mérkőzésre kerül sor, ahol egy kisebb csapat játszik egy nála erősebbel, miközben mindkét fél számára roppant fontos kilencven perc következik. Fontos lesz a találkozó a magyarok számára, hiszen ha oda akarnak éri a csoport második helyére, villantaniuk kell. Ezzel párhuzamosan persze az is igaz, hogy Portugália mindenképpen győzni szeretne. A magyarok jól tudják: a portugál együttes roppant erős, kiváló játékosok alkotják a keretet, de élénken él az emlékezetükben a két csapat legutóbbi tétmeccse, amikor a felek 3-3-as döntetlennel zártak az Eb-n.

– A magyar válogatott nagyon egyben van, tudnak egymásért harcolni a játékosok. Ha elég tér nyílik előttük, bátran vezetnek életveszélyes kontratámadásokat, ehhez minőségi labdarúgókkal rendelkeznek. Mindezek ellenére meglátásom szerint nehéz lesz meglepetés-eredményt elérniük Portugália ellen, de honfitársaimnak nem árt óvatosnak lenniük. Ha a hazaiak nem rúgnak gólt az első percekben, könnyen hitetlenné válhatnak, az pedig nagyon veszélyes lehet – nyilatkozta az NB I-ben dolgozó portugál tréner, aki megjegyezte: Eb-címvédőként mindenki sokat vár az ibériaiaktól, a keretben pedig olyan tapasztalt játékosaik vannak, akik egy-egy villanással bárki ellen képesek meccseket eldönteni.

Olvasói sztorik