Magyar foci

Ebben az idényben már nem játszhat a brutális sérülést okozó játékos

Torghelle és Diarra sem egymeccses eltiltást kapott.

Megtartotta keddi ülését az MLSZ Fegyelmi Bizottsága, amelyen több olyan fontos esetre is kitért, ami a legutóbbi NB I-es és NB II-es fordulóban beszédtémát szolgáltatott.

Ennek értelmében az MTK támadója, Torghelle Sándor a Gazdag Dániellel szemben elkövetett könyökléséért két meccsen nem léphet pályára – amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben, ellenfelét ellökte, indokolja a FEB.

Az Újpest játékosa, Souleymane Diarra a két sárga lap utáni kiállítása során sportszerűtlen módon viselkedett, ezért két soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB új eljárás keretében Szabó Tamás ügyvezetőt (Diósgyőr), mert a sportszervezete honlapján 2016. december 8. napján megjelent nyilatkozatában olyan tényre közvetlenül utaló kifejezéseket használt, amelyek alkalmasak arra, hogy az MLSZ működésével kapcsolatban a bizalmat megingassák, 1.000.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A Szolnok focistája, Rokszin Ádám súlyos sérülést okozott egy könyökös után Hegedüs Jánosnak, ezért a FEB a mérkőzésen való részvételtől 2017. február 21. napjától kezdődően három hónapra szóló ideig eltiltotta – ahogy az indoklás írja: mert könyökkel szándékosan arcon ütötte ellenfelét, aki darabos orrcsonttörést szenvedett.

Az MLSZ FEB további döntéseit ide kattintva olvashatja.

Olvasói sztorik