Magyar foci

Csúcson az MLSZ kiemelt programja

„Nincsenek győztesek és vesztesek. A játék fontossága messze túlmutat a versengésen” - mondta Sipos Jenő szóvivő.

Csúcsot döntött az óvodai korosztály az OTP Bank Bozsik-programban a 2016-2017-es évben. Kereken 1500 óvoda és 30 574 óvodás korú kisgyermek kapcsolódott be az MLSZ Grassroots Igazgatósága által szervezett és felügyelt programba.

Ahogy a szövetség honlapján olvasható, míg öt évvel ezelőtt mindössze az ország 339 óvodájából 8986 gyerek látogatta az óvodai foci foglalkozásokat és fesztiválokat, addig mára az MLSZ Grassroots-programjának és az OTP Bank Bozsik-programnak is az egyik legnagyobb létszámú részegysége az ovisok focija. Az utóbbi másfél évben még látványosabb a fejlődés, 2015 szeptembere óta csaknem 500 új óvodával és több mint 10 ezer óvodással bővült a sportágba érkezők száma.

– Ebben a korosztályban nem a versenyeztetés a cél, hanem a testi, lelki és szellemi fejlődés. Nincsenek győztesek és vesztesek. A játék fontossága messze túlmutat a versengésen – mondta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. – A gyerekekkel testnevelő tanárok, edzők, valamint óvodapedagógusok foglalkoznak, akik részt vesznek az MLSZ által szervezett képzéseken, és ott szerzik meg a gyerekek foglalkoztatásához szükséges tapasztalatokat.

A programban résztvevő óvodák vállalják, hogy hetente legalább egyszer játékos futballfoglalkozást tartanak, amelyen minimum tíz öt-hatéves gyermek focizik, emellett évente négyszer Grassroots-fesztiválokon vesznek részt a gyerekekkel. A foglalkozások elsődleges célja az örömszerzés, valamint a testmozgás, a sport, a futball megszerettetése, a közösségi élmények erősítése.

Olvasói sztorik