Magyar foci

Az edzőképzés élére kinevezett német vezető nem megmondóember akar lenni

A Német Labdarúgó-szövetségnél közel két évtizedes tapasztalattal, és kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkező Jörg Daniel veszi át a magyar edzőképzés vezetését, az edzőképzés vezetőjének munkáját igazgató-helyettesként Sisa Tibor segíti majd.

– Jörg Daniel nagyon tapasztalt szakember, 17 évet töltött a Német Labdarúgó-szövetségnél. Örülök, hogy a szintén több területen bizonyított Sisa Tiborral együtt csatalakozott hozzánk. Úgy gondolom, hogy már most is jó úton járunk, de a segítségükkel forradalmasíthatjuk az edzőképzést, részben a német labdarúgásban már bevált és kipróbált módszerek segítségével – elsősorban ami a játékosok fizikai méréseit és felkészítését illeti – mondta Bernd Storck az edzőképzésre élére kerülő szakemberekről.

Jörg Daniel hangsúlyozta: az innováció, a nyitottság és egymás segítése lesz a legfontosabb szempont a munkája során, miközben mindig a folyamatos fejlődésre törekszik majd.

–Nagyon izgalmas és érdekes pillanat ez a számomra, örülök, hogy munkámmal segíthetem a magyar futball fejlődését. Több mint harminc éve vagyok az edzői szakmában, az utánpótlástól a felnőttekig minden korosztálynál dolgoztam – ezeket a tapasztalataimat szeretném megosztani a magyar kollégákkal. Nem a német megmondóember szeretnék lenni, tisztelem a magyar labdarúgást és annak szereplőit. Németországban is nemzetközi együttműködések segítségével dolgoztunk, mindig nyitott szemmel jártunk a világban, és ez a tervem Magyarországon is. Bernd Storck felkérése után, még 2016-ban felmértem a körülményeket és a célokat, és rögtön úgy döntöttem, hogy belevágok. Fiatalnak érzem magam, alig 65 éves vagyok, rengeteg tervem van, érdeklődve várom a jövőt – árulta el döntése hátterét Jörg Daniel.

Sisa Tibor szakmai igazgatóként tevékenykedett a mögöttünk álló években, ám szívesen tért haza, hogy a magyar futballban is kamatoztathassa tapasztalatait.

– Az elmúlt időszakban az arab labdarúgásban dolgoztam, de örömmel értem haza a megtisztelő feladat kedvéért. Közel hét évet dolgoztam külföldön, és mindig láttam, tapasztaltam valami újat, amit érdemes lenne integrálni. Az U7-es korosztálytól a felnőttekig minden korosztálynál dolgoztam, és tanárként is fontosnak tartottam, hogy átadjam az összegyűlt tapasztalatokat a kollégáknak, és közösen létrehozzunk valami újat, amire mindannyian büszkék lehetünk. Tisztelettel fordulunk az elődeink munkája felé, az általuk elkezdett úton szeretnénk felfelé haladni a lépcsőfokokon – hangsúlyozta Sisa Tibor.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!