Magyar foci

Jobban vannak a szörnyű balesetet szenvedő focisták

Javul a súlyos sérültek állapota, a mezőberényi edző szerint már senki nincs életveszélyes állapotban.

Mint arról a Rangadó.hu is beszámolt, a Mezőberényi FC női csapatának tagjai szenvedtek súlyos autóbalesetet pénteken Kamut közelében: kocsijuk szinte a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, miután lesodródott, és több útmenti fának is nekiütközött. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

A műszerfal egy része, valamint az autó egyik kereke kiszakadt a helyéről, az úttestet méterekkel arrébb is alkatrészdarabok borították. A Borsértesülései szerint egy keresztülugró nagyvad miatt kényszerülhettek vészfékezésre a fiatalok.

A Blikkkorábban azt írta: a legsúlyosabb állapotban az autó sofőrje van, akit a szegedi kórházban ápolnak. A Beol.hu más forrásból viszont úgy értesült, őt Békéscsabára hozták és fejsérülés miatt tartják altatásban. A Blikken arról is írnak, hogy Gyulán két lányt kezelnek, állapotuk jó, míg negyedik társukat, egy ifjúsági korú játékost bokatöréssel kezelnek, szintén Békéscsabán. Meg nem erősített információink szerint a balesetben kétsopronyi, csabai, gyulai származású játékosok voltak érintettek, a Mezőberényi FC—Cigánd U18-as NB I-es bajnoki találkozóról indultak el.

A Beol.hu elérte Budai Istvánt, a Mezőberényi FC edzőjét.

– Vasárnap este beszéltem a szülőkkel, akik elmondták, hogy senki nincs már életveszélyes állapotban, ami nagyon jó hír. A soron következő hétvégi mérkőzéseinket szeretnénk elhalasztani, vagyis a Csongrád megyei regionális bajnokságban játszó felnőttek Nagymágocs, és az U18-asok Békéscsaba elleni találkozóját is. Megpróbáljuk a játékosokat mentálisan felrázni, hiszen mindenkit nagyon megérintett a baleset híre – mondta Budai István, aki egy percet sem aludt péntek éjjel, egyrészt a történések, másrészt a folyamatosan csörgő mobilja miatt.

Olvasói sztorik