Továbbra is Dzsudzsák a legdrágább magyar focista, Nikolics üldözi

A Transfermarkt listáján Szalai egy helyet rontott, Balogh megötszörözte az árát.

A 10 legdrágább magyar játékos

1. Dzsudzsák Balázs (Bursaspor) 6.25 millió euró
2. Nikolics Nemanja (Legia Warszawa) 3.5
3. Szalai Ádám (Hannover) 2.5
4. Bogdán Ádám (Liverpool) 2
5. Köteles László (Genk) 1.7
6. Tőzsér Dániel (QPR) 1.5
6. Megyeri Balázs (Getafe) 1.5
6. Balogh Norbert (Palermo) 1.5
9. Németh Krisztián (al-Garafa) 1.4
10. Stieber Zoltán (Nürnberg) 1.3

Mint beszámoltunk róla, immár Nikolics Nemanja – holtversenyben – a legdrágább játékos a lengyel élvonalban. A mértékadó Transfermarktbecslése szerint a magyar válogatott támadója 3.5 millió eurót ér a játékospiacon.

A lista frissült, ezért a lap adatai alapján utánajártunk, vajon a magyar játékosok közül hova lépett fel a sorban a tavaly ilyenkor még alig egymillióra beárazott támadó.

Az élen nincs meglepetés: az elmúlt években rendre a legértékesebb honi játékosnak számító Dzsudzsák Balázs magabiztosan őrzi első helyét. A török Bursasporban játszó, jelenleg sérült válogatott-csapatkapitány piaci értékét 6.25 millió euróra becsülik, ami az őszi hétmilliós árához képest visszaesést jelent – a tavaly nyári 11 milliós értékhez képest pedig még jelentősebb a különbség, azonban első helye így sincs veszélyben, továbbra is ő a legdrágább magyar focista.

Nikolics azonban üldözőbe vette: a Legia Warszawa 25 gólos csatára tavalyhoz képest megtriplázta a becsült piaci értékét, és a 3.5 milliós tétellel a képzeletbeli dobogó második fokára ugrott fel. Szalai Ádám „bánta” az előrelépést, a német sereghajtó Hannoverben kölcsönben futballozó csatár ugyanis 2.5 milliós vételárával visszacsúszott a harmadik helyre – ő egyébként ősz óta félmillió eurót veszített az akkori becsült értékéből.

A legjobb ötben jelenleg két kapus kap helyet: az angol Liverpool FC tartalékainál rendre szóhoz jutó Bogdán Ádám tartja kétmillió eurós értékét, míg Köteles László, a KRC Genk hálóőrének vételára némileg csökkent – kétmillió euróról 1.7-re esett vissza –, de így is befér a legjobb ötbe.

Tőzsér Dániel (Queens Park Rangers) és Megyeri Balázs (Getafe CF) 1.5-1.5 millió eurós vételárral osztozkodnak a hatodik helyen, és hozzájuk csatlakozott a télen a Palermóhoz szerződő Balogh Norbert is – ő a tavaly őszi 300 ezer eurós értékét az olasz élvonalba szerződéssel megötszörözte, igaz az együttes 2.2 millió eurót adott érte, így némileg visszaesett az értéke a januárihoz képest.

A legértékesebb tízest Németh Krisztián (al-Garafa) és Stieber Zoltán (1.FC Nürnbeg) zárják – előbbit 1.4, utóbbit 1.3 millióra árazták be. A fentieken kívül hat játékos éri el jelenleg az egymillió eurós határt: Dibusz Dénes (Ferencváros, 1.2 millió) az NB I legdrágább magyar játékosaként át is lépte azt, míg Huszti Szabolcs (Eintracht Frankfurt), Juhász Roland (Videoton), Futács Márkó (Mersin), Otigba Kenneth (Heerenveen) és Nagy Ádám (Ferencváros) kereken egymilliót érnek jelenleg.

Címkék: