Légiósok

Kevés hiányzott a Hertha-bravúrhoz a Német Kupában

Megszenvedett a Bayern München a továbbjutásért Dárdai Pál csapata ellen.

A Német Kupa nyolcaddöntőinek szerda esti kiemelt találkozóján a Dárdai Pál vezette Hertha BSC a Bayern Münchent fogadta. Ezen a napon mutathatta meg magát a Gulácsi Péter és Willi Orbán fémjelezte Leipzig is – az eredményről itt írtunk.

Remekül indult a találkozó a berliniek számára: Maximilian Mittelstadt már a harmadik percben vezetést szerzett. A bajorok azonban villámgyorsan válaszoltak: négy perccel később Serge Gnabry kipattanóból vette be a hazai kaput (1-1).

Rune Jarsteint többször is megdolgoztatta a bajor támadósor, de a Hertha kapusa állta a sarat az első félidő hátralevő részében – 1-1-gyel vonultak szünetre a felek.

A második félidőt is egy gyors gól nyitotta: ismét Gnabry szomorította Dárdaiékat (1-2). A Hertha viszont nem adta fel: a 67. percben az alig három perccel korábban becserélt Davie Selke egyenlített (2-2). A 2-2 kitartott a rendes játékidő végéig, így jöhetett a hosszabbítás.

A 98. perc hozta meg az újabb gólt: ismét a Bayern szerzett vezetést, ezúttal Kingsley Coman révén. Erre viszont válasz már nem érkezett, így a Bayern 3-2-es sikert aratott, ami egyben a Dárdai-csapat kupabúcsúját is jelenti.

Az este másik mérkőzésén a Schalke könnyedén lépett át a Düsseldorfon.

Német Kupa-nyolcaddöntő, szerdai mérkőzések

Kiel–Augsburg 0-1 (0-0)
RB Leipzig – VfL Wolfsburg 1-0 (1-0)
Hertha BSC – Bayern München 2-3 (1-1, 2-2, 2-3)
Schalke 04 – Düsseldorf 4-1 (1-0)

Kiemelt kép: Kay Nietfeld/dpa/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik