Légiósok

Szenzációs Szoboszlai: mesterhármast lőtt a 18 éves légiós Ausztriában

Megint róla szólt a Liefering meccse.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Ausztriában megint Szoboszlai Dominikról szólt a Liefering meccse: a másodosztályú együttesben a magyar futball egyik legnagyobb ígérete mesterhármast lőtt az Innsbruck amatőrcsapata ellen (4-1). Szoboszlai a 15. percben büntetőből talált be, majd a 49. és a 75. percben is eredményes volt, előbb egy remek lövésből, majd egy szabadrúgásból.

A magyar játékosról három napja írtuk meg, hogy még nem győzte meg Marco Rossi szövetségi kapitányt. Az olasz szakember akkor azt nyilatkozta:

Szoboszlai Dominik remek játékos, jó ideje figyeljük őt is. Már azelőtt figyeltem, hogy kineveztek volna a magyar válogatott szövetségi kapitányának. Nagyon tehetséges játékos, kiváló jobb lábbal, de némi fenntartásom van még az átmenettel kapcsolatban: hogyan megy vissza védekezni, illetve a bajnokság színvonalával is, ahol futballozik. Amint véglegesíti helyét a Salzburg első csapatában, ő lesz az egyik játékos, akit behívhatunk.

Bár a Liefering a második csapat, a mesterhármas egy új szint a játékos pályafutásában.

A cseh élvonalban a Dukla Praha idegenben szerzett egy potot, miután 0-0-ra végzett a Mlada Boleslav ellen. Bobál Dávid továbbra sem fér oda a meccskeret közelébe sem.

Iránban Koman Vladimir csapata, a Szepahan otthon verte 3-0-ra a Szaipát, így a második a tabellán.

A török másodosztályban az Adanaspor 1-1-re végzett a Gaziantep ellen, a hazaiaknál Feczesin Róbert a félidőben lépett pályára.

A francia másodosztályban a Bese Barnabás nélkül felálló Le Havre nagy meccsen, 0-2-ről fordítva győzte le 3-2-re a Sochaux együttesét. A győztes gól a 93. percben született.

Lengyelországban kikapott Nagy Dominik csapata, a Legia Warszawa, méghozzá 2-1-re a Pogon Szczecin vendégeként. Nagy végigjátszotta a találkozót.

A román élvonalban a Sepsi OSK úgy játszott 1-1-et az FC Universitatea Craiova otthonában, hogy a meccset Prosser Dániel a kispadról nézte végig. A Craiova kihagyott egy büntetőt, és kettős embehátrányban fejezte be az összecsapást.

Skóciában a Hibernian Bogdán Ádámmal a kapuban maradt alul 1-0-ra az Aberdeen ellen. A statisztika szerint mindkét csapatnak egyetlen kaput eltaláló lövése volt.

Címlapkép: fc-liefering.at

Olvasói sztorik