Légiósok

Ugrai, Vida és Nagy is gólt lőtt, Bogdán tizenegyest védett

Szombati légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

A német Bundesligában Szalai Ádám nélkül parádézott a Hoffenheim, és Sallai Rolandot is nélkülözni kényszerült a Freiburg, mely a Bayern ellen hozott össze nem kis bravúrt. A magyaros rangadón átrobogott a Dárdai Pál vezette Hertha BSC-n a Gulácsi Péter és Willi Orbán fémjelezte Leipzig.

Pontot érő gólt lőtt Ugrai Roland a görög élvonal kilencedik fordulójában. A PAOK elleni 1-1-re végződő mérkőzést az Atromitosz magyar kapusa, Megyeri Balázs is végigjátszotta.

Csak Kleinheisler László volt keretben a magyarok közül az Asztana–Almati kazah rangadón – a hazaiak légiósa a 62. percig volt pályán a 3-2-re megnyert, immár tét nélküli mérkőzésen.

Nagy Dominik lőtte a Legia Warszawa harmadik gólját a Górnik Zabrze elleni lengyel bajnoki 37. percében – sima 4-0-s sikert aratott a magyarját végig a pályán tudó együttes a 14. fordulóban.

A román élvonal 14. fordulójában Prosser Dániel a kispadról nézte végig csapata, a Sepsi hazai 3-1-es Hermannstadt elleni vereségét. Lang Ádám is padozott a CFR-ben, mely a Botosanit verte idegenben 5-1-re.

Hiába védett büntetőt Bogdán Ádám, a Hibernian kapusa, csapata 1-0-ra így is kikapott a St. Johnstone-tól a skót első osztály 12. fordulójában.

Vida Kristopher győztes találatát is megmutattuk – a DAC magyarja a 30. percben döntötte el a Nitra elleni rangadót a szlovák élvonal 14. fordulójában. Végig a pályán volt, csak úgy mint Vida Máté. Holman Dávid 6-0-s Slovan Bratislava-győzelemnek volt részese: a Michalovcét verték ilyen arányban – a 68. percig volt pályán.

Kiemelt kép: Atromitosz FC Facebook

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik