Légiósok

Prosser gólt lőtt és két gólpasszt is kiosztott a Román Kupában

Bogdán lehúzta a rolót a rangadón, Dzsudzsák újra betalált. Szerdai légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

A bajnokság után a Német Kupában is összecsapott egymással a Gulácsi Péter fémjelezte RB Leipzig és a Szalai Ádámot is a soraiban tudó Hoffenheim, ismét mindkét honfitársunk a kezdőben kapott helyet. Szalai számára azonban már a 36. percben véget ért a meccs – ide kattintva elolvashatod a sajnálatos történést –, így kívülről szemlélhette, ahogyan csapata 2-0-s vereséget szenved. Sallai Roland (Freiburg) nem került be a keretbe a Kiel ellen elveszített 2-1-es meccsen.

Lehúzta a rolót a bajnokság egyik legfontosabb meccsén a Hibernian kapusa, Bogdán Ádám, aki a Hearts elleni idegenbeli edinburgh-i rangadón 0-0-ra végzett csapatával a skót élvonalban.

Prosser Dániel kezdőként kapott lehetőséget a Sepsiben, amely a másodosztályú Mioveninél már a szünetben 4-0-ra vezetett a Román Kupa nyolcaddöntőjében. A magyar játékos a 4. percben betalált, majd két gólpasszt is kiosztott, végül 5-0-s győzelemnek örülhetett. Ugyanebben a sorozatban szintén örülhetett egy honfitársunk, a CFR Cluj gyanis Lang Ádámmal a fedélzeten nyert 1-0-ra a Gaz Metan otthonában, a magyar védő végig a pályán volt.

Prosser gólja és két gólpassza

Dzsudzsák Balázs lába ismét elsült, a magyar szélső az Ajman elleni hazai bajnokin talált be az Egyesült Arab Emírségekben, ám ez sem volt elég az egy ponthoz, a vendégek 3-2-re nyertek – ide kattintva megnézheted, milyen góllal üzent Dzsudzsák Marco Rossi szövetségi kapitánynak.

Hosszabbítás után, a 119. percben szerzett góllal nyert 2-1-re a Sibenik otthonában a Hajduk Split. Gyurcsó Ádám a 67. percben lépett pályára a Horvát Kupában a splitieknél.

A kazah élvonal 23. fordulójából bepótolt mérkőzésen a Kizilzsarhoz látogatott a Kajrat Almaty, amely keretében ezúttal nem kapott helyet Elek Ákos, de a kispadon helyet foglaló Eppel Márton is ugyanannyit játszott, mint honfitársa, azaz egy percet sem. A vendégek a szinte már tét nélküli meccsen – hiszen már eldőlt, hogy a második helyen végeznek – 2-1-re kikaptak.

A már bajnok Asztana sem erőltette meg magát, Kleinheisler László csapata a Sahtyor Karagandi vendégeként szaladt bele 3-1-es vereségbe, a magyar középpályás nem volt tagja a keretnek.

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a Görög Kupában a Megyeri Balázzsal a kapuban felálló Atromitosz, amely végül 6-1-re nyert az Iraklisznál – Ugrai Rolandot a kispadra nevezte az edzője.

Vécsei Bálint (Lugano) kezdőként hatvan percet kapott a Svájci Kupa nyolcaddöntőjében, a rendes játékidőben 1-1-re végződő összecsapáson végül a hosszabbításban két gólt is berámolt a hazai csapat, így 3-1-re nyert a Xamax ellen.

A félidőben még egygólos hátrányban állt az ukrán élvonalbeli Dinamo Kijev az alacsonyabb osztályú Minaj otthonában az Ukrán Kupa nyolcaddöntőjében, ám a szünet után 3-1-re fordított Kádár Tamás csapata – a védőt nem nevezték a meccsre.

Szántó Tamás a sérülése miatt továbbra sem szerepelt a Rapid Wien keretében az AC Wolfsberg elleni meccsen, míg Szoboszlai Dominik végig a kispadon ült a Salzburgnál az Osztrák Kupában. A bécsiek 3-0-ra, Szoboszlaiék 1-0-ra nyertek.

Balogh Norbertet (APOEL) nem nevezte az edzője az Omonia Nicosia elleni kupameccsre Cipruson, valamint ugyanígy járt Bese Barnabás (Le Havre) is a Francia Ligakupában – mindkét magyar játékos csapata 2-0-ra nyert.

címlapfotó: Sepsi OSK Facebook

Olvasói sztorik